Шубосховище, кімната для ялинкових іграшок, церква біля бару: Медведчук будує розкішний маєток незважаючи на санкції (фото)

Попри санкції проти голови політради ОПЗЖ там триває ремонт.

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» народний депутат Віктор Медведчук після введення проти нього санкцій продовжував капітальну реконструкцію свого маєтку у Пущі-Водиці. Журналісти також отримали креслення палацу. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

Журналісти вперше зафіксували на відео масштабні ремонтні роботи у травні 2021 року, коли проти Медведчука вже ввели санкції, які передбачали зокрема «блокування активів та обмеження торговельних операцій».

Відео, зняте журналістами вже у листопаді, зафіксувало суттєвий прогрес у ремонтних роботах. Додатково «Схеми» отримали у своє розпорядження креслення – плани повної реконструкції та перепланування палацу Медведчука площею понад дві тисячі квадратних метрів.

Згідно з цими документами, приміщення у маєтку відведені, зокрема, під шубосховище, сервізну, склади картин, килимів та суконь, секретну кімнату тощо. Відповідно до документів, маєток складається з чотирьох поверхів (один цокольний), має два ліфти – службовий та для мешканців, а також більше сотні приміщень різного призначення.

На цокольному поверсі – кімната для покоївок та чоловічий і жіночий житлові блоки. Тут же – складські приміщення: для шуб, для картин, для килимів, для валіз, для скатертин, окремий гардероб для суконь. Також є зона відпочинку: гідромасажна, масажна, сольова кімната, зона гідромасажних ванн з приміткою «узгоджується із замовником» і технічна зона. Є окрема кімната площею 28 квадратних метрів, підписана як «склад ялинкових іграшок».

Журналісти повідомляють, що на першому поверсі розташована зала на 95 кв. м з ліфтом, їдальня, сходи у винний льох, кухня та сервізна; для тих, хто обслуговує маєток, існує окремий вхід, рецепція, кімната охорони та службовий ліфт. Також тут розташований кабінет Оксани Марченко, кімнати та санвузли з абревіатурою ГБ (імовірно, гостьовий блок) і дворівневий кедровий гардероб на 30 кв.м. За інформацією журналістів, кабінет Віктора Медведчука займає 45 кв.м, у ньому є «секретна кімната» на 11 кв.м. Також на першому поверсі розташовані камінний зал, перукарня, ще одна масажна, хамам, кімната відпочинку та 18-метровий басейн.

Другий поверх відведений під спальні. Справа – господарів, ще один двоярусний гардероб Оксани Марченко і гардероб Віктора Медведчука. Зліва – гостьова кімната та спальні дітей подружжя — похресниці Путіна Дарини Медведчук та сина Марченко – Богдана.

Горішній поверх – це домашня капличка позначена на кресленнях як домова церква площею 43 квадрати. Церква межує із барною зоною.

«Схеми» нарахували у палаці Медведчука 114 приміщень. Загальна площа будинку відповідно до декларації – 2113 квадратних метрів. Журналісти зазначають, що палац у Пущі-Водиці — схоже, головний маєток Медведчука. У власності компаній сімʼї Медведчука є ще чотири подібні обʼєкти, але вони менші.

Журналістам не вдалося встановити, у який спосіб відбувалася оплата за проведення ремонтних робіт будинку, які продовжувалися і під час дії санкцій відносно Медведчука і Марченко. Медведчук на запит журналістів не відповів.

Цікаво, що у березні 2021 року після введення санкцій РНБО дружина політика Оксана Марченко публічно розповідала, що їхнє подружжя живе «просто і невибагливо».

«Мені хочеться розповісти усьому світу, яка ми проста класна родина. Ми невибагливі. Хто нас знає – у нас все просто», – заявляла дружина Віктора Медведчука.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини