Екотуризм в Домінікані: дивовижна краса тропічної природи

Не тільки пляжі й кокоси: особливості екотуризму в Домінікані

Екотуризм — стиль відпочинку, який дає змогу побачити найбільш захопливі та неймовірні природні пам’ятки. За справді незабутніми враженнями варто подорожувати до екзотичних місць. Гарний вибір — Домініканська республіка! Це карибська країна з тропічним кліматом та незвичайними для нас пейзажами. Тут знаходиться чимало унікальних природних об’єктів, заповідних територій з розвиненими екскурсійними програмами.

Аби оцінити переваги екотуризму в Домінікані, варто обрати недорогу пакетну подорож за посиланням https://bronix.ua/tours/dominicana/ !

Що варто побачити в Домінікані?

Роздивляючись фото інших туристів, можна подумати, що в Домінікані немає нічого, окрім пляжів та пальмових гаїв. Проте це не так! Понад 10 провінцій цієї невеличкої країни визнані заповідними. Ми пропонуємо короткий огляд найбільш популярних місцевих екотуристичних об’єктів.

  • Водоспад Ель-Лімон. Це фантастична перлина домініканських лісів — з висоти 40 метрів падають кришталево чисті води однойменної річки. Аби дістатися до цього природного дива, потрібно буде пішки або верхи пробиратися по диких лісових хащах, де легко побачити рідкісних птахів та звірів.
  • Національний парк Лос-Айтисес. У тутешніх заповідних джунглях можна не лише спостерігати за екзотичною флорою та фауною, але й здійснити прогулянку серед таємничих мангрових заростей, побувати на скелястих острівках та у глибоких печерах, де колись ховалися карибські пірати.
  • Озеро Енрікільо. Це найбільша солона водойма замкнутого типу у всьому регіоні. Озеро знаходиться на 43 метри нижче рівня моря та вражає туристів красою. Проте спокій цих місць може бути оманливим — у водоймі мешкає чимало американських крокодилів, навколишні ліси населені кількома видами ігуан, безліччю рідкісних птахів та комах.
  • Підводна печера Ла Сірена. Справжня пригода для дайверів. Це підземне озеро близько 20 метрів у глибину, яке досі погано вивчене науковцями. Безліч розгалужень, повітряних кишень, сталактитів та сталагмітів формують казкові пейзажі. Тут можна побачити рідкісне явище галоклину, коли солона та прісна вода не змішуються, утворюючи рухливу межу.

Особливості екоподорожей у Домініканській республіці

Ще на етапі планування відпустки варто взяти до уваги, що ви вирушаєте до тропічної країни. Це означає, що необхідно взяти з собою легкий, але закритий одяг, головні убори, сонцезахисний крем з максимальним SPF-захистом. У пригоді також стане репелент у вигляді спрею. Якщо ви збираєтеся побачити місцеві підводні дива, брати з собою спорядження не варто — все можна орендувати на місці, адже туристична сфера тут дуже розвинена.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини