Анжеліка Варум відмовилася виступати в Криму заради поїздок до Львова

Анжеліка Варум народилась у Львові й робить усе, щоби не втратити можливості їздити сюди з Росії.

Про це вона розповіла в інтерв’ю на каналі “А поговорить?..”, інформує “Еспресо.Захід“.

Співачка повідомила, що не була у Львові п’ять чи шість років, а відтак журналістка поцікавилася, чи “в’їзна” Варум в Україну.

“Так. Тому я і не їжджу в Крим уже багато років. Така можливість є лише у тому випадку, коли в’їжджаю через Україну. В іншому випадку я потрапляю у “чорний список” і не зможу навідуватись у Львів. А у мене там рідні, там живе сестра бабці, якій 96 років. У мене там могили, якими я опікуюсь”, – відповіла співачка.

Відповідаючи на запитання журналістки про те, як співачка ставиться до “нинішньої ситуації”, вочевидь, маючи на увазі російсько-українську війну (“От коли ти народилась у Львові, а зараз живеш і працюєш у Росії, і тут така ситуація… Як до цього можна ставитися?”), Анжеліка Варум сказала: “Як до безумства. Як до будинку вар’ятів”. Далі – частина діалогу , що відбувся між журналісткою та співачкою щодо переконань Анжеліки Варум.

Чи вимагали у вас тут або там зайняти певну позицію?

Мене неможливо змусити це зробити, бо я відразу посилаю… Бо тут у мене не може бути жодної позиції.

Ну, ти за одних чи за інших?

Я за людство. За мирне співіснування. Моя думка така ж, як у більшості тверезомислячих людей у світі, не залежно від географії та національності. Взагалі дуже погано, коли люди збираються в такі стада, угруповання – читайте Шопенгауера.

Зараз багато говорять про те, чи ми один народ з українцями, чи різні?

Ми дуже схожі, ми рідні. У мене є коріння і українське, і єврейське, і польське, і білоруське – чого тільки не намішано. Може, тому ці питання викликають у мене такий протест.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини