Український борець Беленюк впевнено вийшов до фіналу у своїй ваговій категорії на Олімпіаді 2020

Беленюк Жан,український борець у ваговій категорії до восьмидесяти семи кілограмів, греко-римського стилю, чинний народний депутат за сумісництвом, впевнено вийшов до фінальних змагань, чим забезпечив себе срібною нагородою, як мінімум.

Жан, безперечно, провів півфінальну зустріч в чемпіонському стилі, не давши своєму супротивникові й мізерного шансу на перемогу, як повідомив спортивний портал https://meta.ua/uk/sport/, він переміг хорвата з перевагою в рахунку, що вражає, 7-1. Будемо сподіватись, що його амбіції переростуть в олімпійське золото.

Впевнена перемога в півфіналі, детальніше про поєдинок з хорватським атлетом

Суперником нашого спортсмена в півфінальному поєдинку був хорватський борець Гуклек Іван, котрий став переможцем міжнародного відбіркового турніру на участь в Олімпійських іграх цього року. Півфінал був напрочуд динамічним, хоча й не мав особливої інтриги в результатах. Мабуть для розігрівання, спочатку атлети, по черзі, вибороли по очку за активність, першим Іван, потім Жан (до речі, в перекладі, теж, Іван). На цьому уявна розминка скінчилася, українець в партері не дав хорвату й мізерного шансу на успіх, наш борець успішно використав перекати та здобув ще шість очок, перемога була впевнена і безперечна. Нагадаємо, що в чвертьфіналі Беленюк зустрічався з алжирським атлетом Баширом, якого теж здолав, але та перемога далась не так легко, супротивник виявився занадто витривалим.

Ще один претендент на золото від України в боротьбі греко-римського стилю

Історія майже повторюється, як і з Жаном, але тут вагова категорія до шестидесяти семи кілограмів. Наш атлет, Насібов Парвіз, майже, в останні хвилини вирвав перемогу в єгиптянина зі звучним ім’ям Ахмед Аль-Саєд. Бій був нелегким, навіть, драматичним. Парвіз поступався за очками до останніх хвилин поєдинку, а потім, все таки, довів справу до перемоги, сконцентрувавши свою увагу на помилках, які допустив раніше. І от, з рахунком сім-шість, він у фіналі, забезпечивши себе сріблом.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини