7 найпростіших та найдоступніших способів охолодитися у спеку, про які ви могли не знати

Влітку всі ми стикаємося з однією спільною проблемою – спекою. І якщо на вулиці в тіні 30 градусів, то квартири в бетонних багатоповерхівках розжарюються до межі.

У цих умовах дуже важко сконцентруватися. Крім того, через зневоднення ми швидше втомлюємося і втрачаємо працездатність. Редакція пише, як охолодити приміщення без кондиціонера у розпал літа, – повідомляє OBOZREVATEL .

1. Зробити “кондиціонер” з підручних засобів

Якщо ви працюєте вдома, в таку спеку без кондиціонера не обійтися. Однак знайти гроші на його покупку досить проблематично: найдешевший обійдеться вам в кілька тисяч гривень. А ось вентилятор можна купити і за 350-500 грн.

Якщо немає можливості виділити гроші на кондиціонер, варто використовувати лайфхаками з вентилятором

Імітувати кондиціонер можна за допомогою такого лайфхаку: поставити чашку з льодом або пляшки з водою з холодильника перед вентилятором. Повітря буде циркулювати і таким чином охолоджувати приміщення.

2. Покласти наволочку в морозилку

Заснути під час спеки досить важко. Спробуйте охолодити свою постільну білизну за допомогою наволочки: покладіть її у морозилку на 10-15 хвилин. Подібного ефекту можна досягти, купивши подушку з охолоджуючим гелем за 2,5 тисячі гривень.

У спеку через гаряче тіло ліжко наче розжарюється як сковорідка

В морозильну камеру можна покласти навіть свою піжаму. Тільки краще загорнути її заздалегідь в поліетиленовий пакет.

3. Вимкнути всю техніку

Постарайтеся у спеку не користуватися плитою, духовкою, електричним чайником, праскою і навіть кавоваркою – всі вони нагрівають повітря. Варто вимикати навіть телевізор і ноутбук, коли вони не потрібні.

Варто виключити всю техніку, щоб в квартирі не було так жарко

4. Включити витяжку

Єдиний побутовий прилад, який допоможе впоратися з високою температурою в кімнаті, це – витяжка. Вона може прибрати частину гарячого повітря і пари (наприклад, після прийняття душу) з приміщення.

5. Створити грілку “навпаки”

Можна заощадити на покупці охолоджуючих пакетів з льодом: зробіть свої власні зі старих порожніх пляшок.

Також можна залити крижану воду в звичайну грілку і прикладати до тіла. Тільки не варто класти її в морозилку, інакше може зіпсуватися матеріал.

У спеку потрібно обов'язково дотримуватися водний баланс, щоб не було зневоднення

6. Зробити льодяники з льоду

Ви можете зробити свої власні льодяники на паличці, купивши в інтернеті багаторазові силіконові форми. Можна замовити їх на AliExpress або купити в будь-якому магазині з різними товарами для кухні. Покупка обійдеться вам всього в 30-50 грн.

Влітку можна охолодитися за допомогою замороженого льоду

Крім економії грошей на покупку морозива в супермаркеті, плюсом буде також можливість змінювати смаки на свій розсуд: можна заморозити фруктовий сік, згущене молоко або смузі.

7. Проводити вологе прибирання кілька разів на день

Якщо протирати підлогу і меблі крижаною водою, це допоможе охолодити поверхні на кілька градусів. У цього способу є ще один бонус – в квартирі стане легше дихати, тому що в повітрі буде менше пилу.Влітку проводити вологе прибирання потрібно кілька разів на день

Зазначимо, що варто скомбінувати кілька варіантів охолодження, щоб в квартирі стало відчутно легше дихати.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини