Україну знову відправлять на карантин: Данілов анонсував більш жорсткі заходи через нову хвилю COVID

Лікарі вважають, що коронавірус незабаром перетвориться на сезонне захворювання.

Нові коронавірусні штами “Дельта” та “Лямбда” викликають занепокоєння, адже вважаються дуже небезпечними. Найближчим часом ситуація може погіршитися, що призведе до посилених заходів безпеки.

Про це на брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає ТСН.

“У світі з’явилися нові коронавірусні штами – “Дельта” та “Лямбда”. Вони викликають занепокоєння через питання розповсюдження на території України. Найближчим часом Кабінет Міністрів запровадить додаткові заходи реагування на цю загрозу, адже небезпека стосується не тільки дорослого населення, а й дітей. Попередні результати соціологічного дослідження показують, що 33% населення України вже мають імунітет до коронавірусної хвороби. Але це не привід для того, аби відмовлятися від обмежувальних заходів, які пропонують лікарі”, – зазначив секретар РНБО.

Олексій Данілов додав, що сьогодні в деяких країнах спостерігають нові спалахи коронавірусної хвороби, особливо після футбольних матчів. В Україні ж – курортний сезон, де багато відпочивальників, та різноманітні музичні фестивалі:

“Хочу звернутися до усіх: найближчим часом Кабмін запровадить більш жорсткі заходи, які саме – поінформує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко”, – зазначив Данілов.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини