Куди поїхати біля Львова: 4 неймовірних локації для відпочинку

Львівщина – це область з неймовірними краєвидами та безліччю цікавих місць. Серед них заповідники, природні парки, замки та справжні історичні знахідки.

Тут можна чудово відпочити на природі та дізнатися чимало цікавих фактів про наших предків, передає 032.ua.

Турківський кар’єр

Місто Турка обов’язково заслуговує на увагу мандрівників. Там розташоване популярне місце серед туристів – Турківський кар’єр. У народі його називають “Блакитним озеро”. Розташований кар’єр біля підніжжя гори Кичера, а з висоти виглядає не менш захоплююче. Краще приїжджати у цю місцину саме у сонячний день, адже тоді вода у водоймі має насичений блакитний колір. Купатися у кар’єрі заборонено через його 20-метрову глибину. Однак неймовірні фото вам гарантовані.

Як доїхати зі Львова?

Прямувати потрібно до міста Турка. Власним авто потрібно їхати на південний захід близько 140 км по трасі Н13. А далі, місцеві підкажуть вам дорогу.

Поселення білих хорватів

А ось ще одна неймовірно цікава історична місцина на Львівщині – Стільське городище. Це місто є столицею Білої Хорватії. Його мешканці були язичниками, тому на території городища є чимало їх символів та збереглося язичницьке святилище. За даними досліджень, загальна площа городища становить 250 гектарів. Раніше місто було оточене трьома лініями оборонних укріплень, довжина кожного становила понад 10 кілометрів. Під час розкопок у житлових поселеннях виявили рештки камінних печей, посуд, зброю та жіночі прикраси. Археологи припускають, що у свій розквіт у Стільському городищі проживало 40-45 тисяч людей. А Біла Хорватія охоплювала 4 українській області та землі Угорщини, Словаччини та Польщі.

Як доїхати зі Львова?

Поселення білих хорватів розташоване усього за 50 кілометрів зі Львова на околицях двох сіл: Стільсько та Дуброва. Туди з міста можна доїхати дорогою, що веде до Миколаєва. За 10 кілометрів, не доїжджаючи до міста, буде поворот на село Тростянець, а недалеко від нього буде і Стільсько.

Палац архієпископів 18 століття в Оброшино

Лише за 20 кілометрів від Львова можна натрапити на унікальну історичну пам’ятку – Палац архієпископів 18 століття в Оброшино. З 15 століття це місто було у “володіннях” католицької Церкви. У 18 століття там з’явився палац, який побудував новий намісник римської курії Ян Скарбек. Цей маєток став резиденцією та місцем для відпочинку Львівських архієпископів. Сьогодні у палаці функціонує Інститут сільського господарства Карпатського регіону. За власні кошти керівництву вдалося дещо відновити фасад, однак всередині маєтку деякі приміщення залишаються у аварійному стані.

Як доїхати зі Львова?

Місто Оброшино розташоване від Львова за 20 км. Власним авто туди можна доїхати за 30 хв. Прямувати потрібно автошляхом Т 1416.

Яворівський національний природний парк

У Яворівському районі, на Львівщині, розташований неймовірний природний парк. Він є популярним місцем для відпочинку та серед усіх парків до Львова розташований найближче. На його території прокладено 7 екологічних туристичних маршрутів. До того ж, там є зони для відпочинку, дитячі майданчики та локації для дозвілля на воді. Для любителів покупатися там є водойми з пляжами, а для затятих рибалок – місця для ловлі риби. Найбільшою цінністю Яворівського природного парку є велика різноманітність тваринного і рослинного світу, і, звичайно, неймовірні краєвиди.

Як доїхати зі Львова?

На власному авто до парку можна добратися за 40 хвилин, адже він розташований лише за 30 км від міста. Прямувати потрібно трасою М10 до Івано-Франкового. Далі напрямок маршруту залежатиме від місця у парку, де ви хочете відпочити.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини