Була усміхненою та успішною: під Львовом попрощались із 17-річною чемпіонкою України з пауерліфтингу

Перед трагедією дівчина посварилась із своїм хлопцем.

У Львові загинула студентка, чемпіонка України з пауерліфтингу Ірина Квас. За попередніми даними, 17-річна дівчина викинулася з вікна гуртожитку, де жила. Тіло виявили студенти й одразу ж викликали поліцію. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з приміткою “самогубство”, передає ТСН.

Життєрадісна, усміхнена та успішна! Саме така Ірина на останніх світлинах у соцмережах. Їй було лише сімнадцять років. Але вдосвіта дівчина вистрибнула з вікна сьомого поверху гуртожитку.

“Звичайно шок, словами не передати. І для батьків, і для нас”, – каже комендант гуртожитку Олег Старик.

Ірина впала просто на щебінь. Смерть настала миттєво. Тіло виявили студенти й одразу ж викликали швидку та поліцію. Дівчина мешкала в кімнаті одна, у день трагедії була зачинена зсередини, кажуть правоохоронці.

“Від травм, отриманих після падіння з висоти, загинула молода дівчина. За фактом відкрито кримінальне провадження”, – каже речниця Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

У гуртожитку, де жила Ірина, квіти, свічка і фотографія з чорною стрічкою. Тут досі не можуть повірити в трагедію. Кажуть, дівчина була душею компанії і дуже товариською.

“Завжди була сильна дівчинка, життєрадісна, займалася спортом. Ніхто не очікував, завжди була весела”, – каже студентка Анастасія Косілова.

Ірина навчалася на другому курсі коледжу на факультеті правознавства. А два роки тому здобула золото на Чемпіонаті України з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат.

“Ніколи не мала жодного прояву якихось депресивних настроїв, гарно навчалася, мала дуже хороші перспективи в спорті”, – каже заступниця директора техніко-економічного коледжу університету “Львівська політехніка” Мар’яна Здоровега.

Це товариш Ірини – Богдан, теж спортсмен. Вони з одного міста, разом тренувалися в дитячо-юнацькій спортивній школі. Туди Ірина прийшла, коли їй було одинадцять.

“Вона досить швидко розпочала свою спортивну кар’єру в пауерліфтингу. Тренер бачив потенціал, був характер для спорту”, – каже друг дівчини Богдан Фітель.

Так що ж призвело до трагедії? Це питання ставлять усі. Друзі Ірини кажуть, що напередодні вона посварилася з хлопцем.

“Напередодні в них була сварка, я знаю, можливо і це по впливало, але Іра така людина, якою важко маніпулювати, на неї цілком не схоже”, – каже друг дівчини Богдан Фітель.

У коледжі є психолог, та до нього дівчина жодного разу не зверталася, кажуть викладачі. Поховали Ірину на кладовищі в місті Яворів, звідки родом студентка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини