Сучасна Мавка: Христина Соловій презентувала кліп на пісню “Втікала”

Українська співачка та композиторка Христина Соловій випустила новий сингл “Втікала”. Одночасно співачка також представила і відеоісторію до нього.

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці, передає “Еспресо.Захід“.

За словами Христини Соловій, пісня “Втікала” — це декларація свободи особистості, гімн втечі від чужих казок про нав’язане майбутнє.

“Цією піснею я звертаюся до усіх великих мрійників та мрійниць, бунтарів та бунтарок, які заблукали у буднях, віднаходити власний шлях та йти до власної мрії, а не до тієї, яка їм пасувала б на думку оточення. Світ достатній! Тут є місце для кожного. Втікайте від нав’язаних казок про ваше майбутнє, шукайте власну дорогу та будьте творцями власної історії. І тоді на вас чекатиме магічний шлях, який не зрівняється з чужими казками”, – написала співачка.

Музика та слова пісні належать Христині Соловій.

У сюжеті відеокліпу розповідається про героїню, яка є творцем.

“Вона переживає момент божественного досвіду творчості. Здається, що вона у стані спокою, але всередині неї вирують пристрасті. Вона заглиблена у свої фантазії та проживає казкове життя Мавки у Прадавньому лісі. Простір “Прадавнього лісу” у кліпі є образом суспільства, тим загрозливим незатишним середовищем, яке нав’язує свою волю та світоустрій, знає як правильно. Так у кліпі з’являється інша магічна істота — Перелесник, злий дух з української міфології, який є уособленням токсичності суспільства. Він втілює образ переслідувача, який контролює Мавку, хоче залишати її в лісі і знає як для неї буде краще. У кліпі він спеціально зображений у оголеній чоловічій натурі, щоб тригерити токсичну частину суспільства, яка не приймає свою природу. Мавка, що за правилами міфів та казок, вимушена жити в лісі, втікає в цивілізацію та доводить, що правила про “долю героїні” — умовні”, – йдеться у описі до пісні.

“Ну як таки, щоб воля та пропала? Се так колись і вітер пропаде!” – ці слова Мавки (Лесі Українки) є лейтмотивом синглу та символізує, що неможливо жити без волі почуттів і права вибору, без волі, що варто жити за покликом серця, а не так, як написано в казках”, – розповіла співачка про нову пісню.

Прем‘єра пісні на стрімінґах відбудеться завтра, 14 травня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини