“Зустрічі Зеленського з Путіним не буде” – Безсмертний

Після нещодавніх офіційних відвідин Києва державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкенем заявлені перед тим особисті перемовини президентів України й РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна не відбудуться

Про це український політик, дипломат і державний діяч Роман Безсмертний сказав в програмі “Студія Захід” з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

За його словами, очільник американської дипломатії для того й зустрічався один-на-один із Зеленським, аби переконати його, зокрема, і в недоцільності такого кроку.

“Якби не оця не зовсім розумна ідея зустрічі із Путіним, яка прозвучала з вуст Зеленського, то, я думаю, що візиту держсекретаря Блінкена не було б”, – наголосив політик.

З точки зору Безсмертного, саме недоцільність “дивитися в очі” Путіну керівник Державного департаменту США й пояснював главі Української держави.

“Про те, що така зустріч – безглузда, непотрібна, і що вона не призведе до мінімізації напруження, а навпаки загострить ситуацію”, – зазначив Роман Безсмертний.

“Цей візит (візит Блінкена – ред.), насправді, зупинить будь-яку яку підготовку і навіть розмову про подібну зустріч. Хоча, оці плутані відповіді президента (на брифінгу – ред.) й небажання назвати Росію окупантом, агресором, ворогом, свідчать про те, що у нього є колосальне бажання “подивитися в очі” Путіну”, – підсумував Безсмертний.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини