“Є єдина країна, яку послухає Росія”: Кравчук назвав державу, яка здатна вплинути на Москву

Кравчук зауважив, що Україна завжди має бути напоготові, як і кожен громадянин.

Глава української делегації в ТКГ з врегулювання ситуації в Донбасі Леонід Кравчук вважає, що вплинути на Росію можуть лише США. В Америці вже заявили, що РФ повинна припинити провокації і прибрати свої війська, деокупувати українські території, передає ТСН.

Про це Леонід Кравчук сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

Щодо країн ЄС і Америки, то Кравчук каже, що вони підтримують Україну і допомагають їй за допомогою введення санкцій проти Росії, а також наданням Києву озброєння.

“Чекати, що якась європейська країна може стати посередником і допомогти Україні налагодити відносини з Росією – це нереально. Є єдина країна, яку послухає Росія, не тому що вона така добренька, а тому, що злякається США. Штати будуть підтримувати Україну, і відзначили, що Росія повинна припинити провокації і прибрати свої війська, деокупувати наші території. Думаю, такої чіткої і зрозумілої позиції, яка сьогодні є у Заходу, у всій історії незалежної України ще не було. І це хороший знак для нас”, – заявив Кравчук.

Кравчук наголосив, що держава завжди має бути напоготові, як і кожен громадянин, бо Росія завжди була ворогом України.

“Ми з вами повинні бути до всього готові, перше – зміцнювати свої війська, друге – кожна людина в Україні має бути готова до захисту своєї землі, і коли ворог відчує, що ми єдині, народ стане стіною – переконаний, що перш, ніж думати про агресію, вони зупиняться, це не буде прогулянка по Невському проспекту. Росія була і залишається ворогом України, і не ми ввели туди війська, а вона в Україну, не ми, а вона анексувала Крим і відрубала нашу землю”, – сказав він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини