«Ідіть наx, вoдкi нєт» – Оксана Забужко жорстко відповіла європейцям з приводу війни в Україні

Письменниця Оксана Забужко жорстко відповіла європейцям з приводу війни в Україні. 

Про це вона розповіла у Facebook, – повідомляє Про Львів.

Письменниця відмовила у коментарі кільком західним виданням. Вона переконана – їх насправді мало цікавить доля українців.

“Гаразд, скажу. На цьому тижні кілька провідних західних видань попросили мене написати їм коментар (у форматі від статті до колонки) на тему загрози “російсько-українського воєнного конфлікту” (а то ми тут 7 років просто так під російськими Градами гинемо, ага).

Так ось, не писатиму до жодного. Вперше в житті маю кристалічно чітке, гостре відчуття, що вся ця “інформаційна спецоперація” адресована аж ніяк не українцям (хіба побічно) і єдине, що в ній від нас як спільноти вимагається, – це спокій, витримка і максимальна психологічна відстороненість.
“Нє бил, нє состоял, нє участвовал”. Ідіть нах, водкі нєт.

(Фото з Праги-1968 – для тих, хто минулого тижня не впізнав першоджерела цитати).

Гарного всім дня, вирозумілих співрозмовців + хороших, розумних книжок, фільмів та ін. добрих приводів зберегти на локдауні здоровий глузд.
(А про загрозу війни я вже була волала у 2012-2014 рр., хай тепер перечитують – на “І знов я влізаю в танк…” у “Коморі” якраз під локдаун знижка:-)) “

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини