Долина чорних тюльпанів: де на Львівщині побачити незвичайні квіти

От-от на Львівщині заквітне долина чорних тюльпанів – унікальних червонокнижних квітів, яких практично ніде не зустріти. На диво, ця цвітуча локація неподалік Львова є досить маловідомою.

Насправді «чорні» або дикі тюльпани мають назву рябчик шаховий. Ця квітка розпускає свої пелюстки на початку або в середині квітня, передає VGORODE Львів.

Дикі тюльпани можна побачити в заплаві річки Дністер на околиці села Надітичі Миколаївського району, що за півсотні кілометрів від Львова. Долина чорних тюльпанів не є розкрученою туристичною локацією, тож відвідувачів приїздить небагато.

Важливо, що рябчик шаховий занесений до Червоної книги, тож зривати такі тюпати категорично заборонено. Краще зафіксувати таку красу просто у пам’яті чи на фотографії.

Доїхати до долини чорних тюльпанів зі Львова можна на будь-якому рейсовому автобусі, який їде у напрямку Стрия, Моршина, Трускавця або Ужгорода. З транспорту потрібно вийти на зупинці «Надітичі». А далі дорогу підкажуть місцеві мешканці.

Нагадаємо, львів’ян штрафуватимуть за продаж ранніх квітів, занесених до Червоної книги України. Йдеться про білосніжні підсніжники, весняні білоцвіти, лучний сон та шафран гейфелів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини