“Поставили неправильний діагноз”: у Львові хлопець 16 боровся не з тією хворобою (відео)

У Львові лікарі прооперували хлопця, який понад 16 років жив із неправильно встановленим діагнозом.

Про це повідомляє “Дитяча лікарня на Орлика. Львів” у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що в ортопедо-травматологічному відділенні Львівської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Орлика, прооперували 18-річного юнака із торсійною дистонією. Медики зазначають, що операція пройшла успішно, тож мають надію, що він матиме можливість ходити і жити повноцінним життя.

Мама прооперованого Володимира Іванна розповіла, що у її сина у два роки почали відмовляти ноги. Протягом довгого часу лікарі ставили різні діагнози, в тому числі міодистрофію, проте вони не підтверджувалися. Врешті, хлопцеві поставили діагноз ДЦП.

Родина 16 років жила з цим діагнозом. Проте одного разу жінка побачила по телебаченню програму про дитину з подібним діагнозом та почала бити на сполох. Коли дитину знову почали обстежувати, з’ясувалося, що діагноз був помилковий. Насправді у Володимира – торсійна дистонія.

Майже відразу, як хлопець почав прийом одного з препаратів, його стан відразу покращився – почав активно говорити, рухати руками та ногами. Згодом її синові погодилися допомогти у львівській дитячій лікарні на Орлика. Зокрема, Володимиру провели реконструктивні операції обох стоп.

Щоб мати можливість ходити і жити повноцінним життям хлопцеві будуть змушені провести ще кілька операцій з відновлення опорно-рухового апарату.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини