Ні помитися, ні переодягнутися: хворі на COVID-19 пацієнти показали інфекційне відділення у райлікарні на Буковині (відео)

Відділення у Вижницькій районній лікарні, що у Чернівецькій області, перебуває в занедбаному стані і не готове до прийому хворих.

Відповідне відео пацієнти поширили через фейсбук-групу info box Вижниця, передає Espreso з посиланням на газету Молодий буковинець.

Видно, що у відділенні давно не робили ремонту.

За словами автора відео, лікарі не мають можливості нормально ні помитися, ні переодягнутися. Лише нещодавно у відділенні зробили каналізацію.

Також показали туалет, у якому постійно тече зливний бачок, і зливати доводиться з пляшок. Кабінки замикаються на мотузочки.

Є також проблеми з подачею кисню, який подають на 2-3 години вдень.

У відділенні є три кисневі концентратори на цілий поверх, де лежить 23 хворих.

Пацієнти просять звернути увагу чиновників і керівництво району, обалсті й країни на інфекційне відділення Вижницької райлікарні.

При цьому у відео зазначається, що відповідно до інформації Національної служби здоров’я України, за лікування хворих з COVID-19 Вижницька районна лікарня протягом чотирьох останніх місяців 2020 року отримала 12,8 млн грн.

Разом з тим, у коментарях ті, хто прошов лікування в даному відділенні, дякують лікарям і медсестрам за “золоті руки” й за їхню мужність, професоналізм і готовність працювати навіть попри такі несприятливі матеріально-техніхні умови.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини