«Бо гівно привезли»: Порошенко розповів, чому українські лікарі відмовляються вакцинуватися від коронавірусу

Колишній президент України Петро Порошенко заявив, что в Україні більшість лікарів відмовляються вакцинуватися від коронавірусу через низьку якість завезеної вакцини. Про це він повідомив 1 березня під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради.

За його словами, на Прикарпатті новий штам коронавірусу. Він поширився через діяльність Буковеля.

«Я тільки що повернувся з Прикарпаття, де критична ситуація з точки зору протидії пандемії і захисту людей. Загальновідома причина, чому це сталося, тому що більшість лікарів сьогодні стверджують, що ми маємо, в тому числі і на Прикарпатті, новий штам. І цей новий штам поширився через незакритий Буковеля. Тому що ніхто не нажреться і не відпочине. І до сих пір зараз Буковель працює, а його власники набивають кишені», — сказав Порошенко.

Він зазначив, що в Прикарпатті в лікарнях немає жодного вільного ліжка, обладнаного киснем. Также він зазначив, що у більшості країн світу, де розпочалася вакцинація, темпи захворювання коронавірусом зменшилися. При цьому в Україні лікарі відмовляються вакцинуватися.

«На моє питання, чому відмовляються вакцинуватися, я прошу пробачення за непарламентський вислів, який прозвучав з вуст лікаря, який був в стані відчаю: «Бо гівно привезли». І на сьгоднішній день ніхто не знає, чи це привезли через корупцію, чи через профнепридатність? Дійсно, я почув, що у нас забезпечення вакциною — це змагання, коли кожна країна за себе. Так вот президент Зеленський програв це змагання в Європі, і Україна зайняла завдяки йому останнє місце, в тому числі з причин, зазначених в Резолюції Європарламенту», — додав він.

В Резолюції Європарламенту закликають Україну негайно подолати корупцію, яка є в сфері охорони здоров’я і Міністерстві охорони здоров’я, ефективно розслідувати всі факти корупції при закупівлі медичного обладнання та вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, 25 лютого у Миколаївській області офіційно стартувала вакцинація громадян від коронавірсної інфекції COVID-19. Зараз Миколаївщина отримала 12 тисяч 300 доз вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca (CoviShield).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини