«Він раптом зрозумів, що має стати дєпутатом» – Чорновіл назвав Вірастюка колишнім патріотом і спортсменом

Тарас Чорновіл назвав Василя Вірастюка колишнім патріотом і спортсменом. Так Чорновіл прокоментував те, що Вірастюку запропонував президент Володимир Зеленський стати депутатом від «Слуги народу».

Про це він написав у Facebook, – повідомляє Про Львів.

Чорновіл переконаний – Вірастюк не розуміє, що стане «розхідним матеріалом» в політиці. Політолог також звинуватив спортсмена у нещирості.

“Пригадуєте анекдот із пєрєстоєчних часів. Там чиновники заявляють: “Не корысти ради, а по нужде идем во власть”. А народ їм: “А по нужде большой или по маленькой?”

Згадав, коли читав відмазки колишнього патріота й спортсмена, а нині ще одного артиста розважального жанру (це, щоб чогось непристойнішого не написати), як він і не думав, і не гадав, а тут його Зеленський запросив і попросив… І він раптом зрозумів, що це ж він має стати дєпутатом, що це його таке призначення по життю. Нещирість аж пре в усі діри.

Посянили дядькові, як раніше Притулі, що ти розхідний матеріал. Там заруба йде між дорослими дядями й тьотями, а твоя справа демонструвати “патріотічєскую фізіономію” та тупо відтягувати голоси. Ставка ж на Шевченка-Буковельського зроблена. Не виключаю, що обоє ще й трошки пічку поколупали: “Ой, ні, я ж по іншій частині, я ж патріотізм в культ-маси толкаю…”

Тоді їм доступніше пояснили: “Ви, пацанчіки бабло гребете за якусь фігню, яка хазяїну 100 років нужна. Знай, хто кістку в будку кидає, біжи виконуй і хвостом виляй!” Якби і Притула, й Вірастюк дійсно займалися один культурою, а другий спортом, то могли б і послати куди подалі. Але ж вони тепер на “гонорових” посадах актора комедійного жанру на олігархічних каналах. а там платять добре і вимагають не менше…

А щодо того, як Зеленський “переконував” Вірастюка, то згадалася мені одна цікава історійка з не такого вже й далекого минулого. Я належу до числа людей, які переконані, що все можливе &^@#(тво вже колись було й нічого нового в цій карантинній зоні не відбувається. Тому люблю знаходити аналогії.

Отже, була колись така дуже принципова дівчинка Юлєчка. Вона разом з мальчіком Пашею дуже по дорослому пішла в зарубу з дядєю Льонєю. Аж так, що створила до нього опозиційний уряд і дуже жорстко мочила мєрзавца. Хто вже заплутався в тих усіх зальотах Юлєчки в її безкомпромісні й жорсткі опозиції з подальшими переходами у владу за механізмом журналу “Мурзилка” (туда-сюда-обратно, тебе и мне приятно), то це було ще в той самий перший раз у кінці 90-их років.

Тоді Пашу Лазаренка поперли з посади прем’єра й уся його “Громада” пішла в опозицію. А потім Лазаренку довелося притьма втікати з країни, а Юля раптом в один день перестала бути в опозиції та радісно пішла у владу. Так, це був уряд Ющенка, але то були часи, коли міністрів, а тим паче віце-прем’єрів фактично призначав не парлламент, а президент, а в Раді лише виконували формальність. Ну, це вже й у наш час повторилося.

От Юля різко з тіньового прем’єра раптом стає дуже навіть не тіньовим віце-прем’єром і сповіщає про цю радісну подію на брифінгу для журналістів. А була тоді в нас така дуже гостра на язик журналістка Таня Коробова. Опозиціонерка до глибини кісткового мозку, а ще й матерщинниця рідкісна.

Вона до того дуже юлю-опозиціонерку любила, а от ту, що тут перед ними об’явилася якось не дуже уявляла, яким би то робом та з якого боку полюбити… От вона й ззапитує в дівчинки Юлі (далі текст діалогу на рідній мові обох жіночок):

– Юлечька, дорогая, да как же это так получилося? Ещё вчера ты была сюда, а сегодня ты как бы уже тама…
– Ой, Танечька, представляешь, я сама ничего не ожидала и не думала, а тут пригласил меня к себе на дачу Леонид Данилычь, предложил мне стаканчик чаю… и убедил меня…

– Ага, два раза…
Отака баєчка получається з тими кого дуже “убєждать” до корита доводиться… Тягнули медведя до меду – вуха обірвали, тягнули ведмедя від меду хвіст відірвали…” 

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини