Визначні місця Львова: 6 небанальних локацій у місті

У Львові чимало визначних та цікавих місць, куди буде цікаво потрапити туристу. Однак залишилися пам’ятки архітектури, які не популярні серед туристів, але варті уваги.

Тому ми підготували добірку небанальних туристичних маршрутів у Львові, – пише 032.ua.

Пластиліновий будинок

Пластиліновий будинок у Львові, Фото - з відкритого доступу
Пластиліновий будинок у Львові, Фото – з відкритого доступу

Адреса: вулиця Цетнерівка, 16.

Недалеко від Личаківського парку розташований справжній витвір дизайнерів – “пластиліновий будинок”. На перший погляд, він дійсно нагадує будівлю, яку створили з пластиліну. Автором цього витвору є місцевий архітектор Микола Сеник. Раніше там стояв непримітний особняк, однак зараз він дуже виділяється серед сусідніх будинків на вулиці Центнерівка.

Меморіал Небесної Сотні

Меморіал Небесної Сотні у Львові, Фото - з відкритого доступу

Меморіал Небесної Сотні у Львові, Фото – з відкритого доступу

Адреса: вулиця Кривоноса.

У серпні 2019 року у Львові відкрили Меморіал Небесної Сотні. Такий меморіал став першим в Україні. Проєкт пам’ятника новітнім героям нашого часу створив авторський колектив, до якого входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце майбутнього меморіалу погоджували разом з родичами загиблих майданівців. Тут розміщений оглядовий майданчик, звідки відкривається неймовірний вигляд на центральну частину міста.

Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці

Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці у Львові, Фото - з відкритого доступу
Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці у Львові, Фото – з відкритого доступу

Адреса: вулиця Вірменська, 7/13.

Вірменський собор – це унікальна пам’ятка архітектура, яка належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Цю церкву збудували ще у другій половині XVI cтоліття. За весь час існування собор неодноразово перебудовували, однак планування східної частини храму добре збереглося. Незважаючи на непримітну архітектуру фасаду собору, всередині він прикрашений надзвичайно красивою мозаїкою та розписами.

Палац Семенських-Левицьких

Палац Семенських-Левицьких у Львові, Фото - з відкритого доступу
Палац Семенських-Левицьких у Львові, Фото – з відкритого доступу

Адреса: вул. Пекарська, 19.

На вулиці Пекарській розташований палац Семенських-Левицьких. Мiсце не дуже популярне серед туристів, однак у нього цікава легенда і його все-таки варто включити у свій маршрут. У архівах збереглася сумна розповідь про цей палац. За легендою, на місці палацу мешкали брати-розбійники, які грабували та вбивали одиноких беззахисних подорожніх. Згодом Бог на них сильно розгнівався і вони були покарані: під час бурі в будинок влучила блискавка, і він вигорів вщент разом зі своїми власниками-душогубами.

Палац Дуніковського

Палац Дуніковського у Львові, Фото - з відкритого доступу
Палац Дуніковського у Львові, Фото – з відкритого доступу

Адреса: вул. Драгоманова, 42.

На замовлення професора Львівського університету Еміля Дуніковського створили цю віллу-палац. Згодом він продав його Андрею Шептицькому, там планували створити Церковний музей. Будівля зведена у стилі необароко, а фасад палацу прикрашений унікальною ліпниною та скульптурами. Ця вілла стане чудовим місцем для фотосесії у будь-яку пору року. Наразі палац перетворили у музей імені Андрея Шептицького.

Вірменський квартал у Львові

Вірменський квартал у Львові, Фото - з відкритого доступу
Вірменський квартал у Львові, Фото – з відкритого доступу

Адреса: вулиця Вірменська

Ще у 13 столітті Львів став прихистком для вірменів. Коли вони поселилися у місті, то згодом створили свій квартал з церквою та будинками. Вулиця Вірменська розташована поблизу площі Ринок та проспекту Свободи. Визначним місцем стала Вірменська церква (собор), про яку ми розповідали раніше. Це місце у Львові дуже атмосферне, зараз там є чимало цікавих закладів.

Храм Святих Ольги та Єлизавети

Храм Святих Ольги та Єлизавети у Львові, Фото - з відкритого доступу
Храм Святих Ольги та Єлизавети у Львові, Фото – з відкритого доступу

Адреса: площа Кропивницького.

Ні, це не Храм Святого Сімейства у Барселоні. Церква Святих Ольги та Єлизавети у Львові має неймовірну архітектуру та вважається найвищою будівлею у місті (88 метрів). Зараз це чинна неоготична церква УГКЦ. Її збудували у пам’ять про популярну імператрицю Єлизавету Баварську (Габсбурґ). Вона відома як Сісі та дружина цісаря Австро-Угорщини Франца-Йосифа I. У 2016 році у цій церкві встановили перший в Україні вінтажний іконостас.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини