Ці зірки підкорили Голлівуд – в них українське коріння (фото)

Ці зірки підкорили Голлівуд - в них українське коріння (фото)
Ці зірки підкорили Голлівуд - в них українське коріння (фото)

В Америці живе майже мільйон українців, тому не дивно, що деякі з них досягли успіху в шоу-бізнесі.

Так, рідна бабуся зірки Голлівуду Леонардо Ді Капріо виявилася корінною одеситкою, а акторка Міла Куніс народилася і ходила в садок у Чернівцях.

OBOZREVATEL зібрав найвідоміших представників Голлівуду, які з дитинства знають смак борщу.

1. Міла Куніс

Міла Куніс довго не могла звикнути до життя в США
Міла Куніс довго не могла звикнути до життя в США. Джерело: weloveua.com

Мілена Марківна Куніс народилася в Чернівцях, проте в семирічному віці разом із батьками переїхала на ПМП у США. Акторка розповіла в одному з інтерв’ю, що їй було потрібно багато часу, щоб звикнути до країни та вивчити нову мову. Однак зараз Куніс не асоціює себе з батьківщиною і називає себе американською єврейкою, а не українською.

2. Леонардо Ді Капріо

Бабуся Леонардо Ді Капріо – корінна одеситка
Бабуся Леонардо Ді Капріо – корінна одеситка. Джерело: segodnya.ua

Зірка “Титаніку”, “Одного разу в Голлівуді” і “Волка з Уолл-Стріт” Ді Капріо не народився на території України, проте в його жилах тече українська кров. В одному з американських шоу актор зізнався, що він наполовину одесит. Так, його бабуся – Олена Степанівна Смирнова – одеситка, чиї батьки після Жовтневої революції поїхали до Німеччини. Другу світову війну бабуся і дід Ді Капріо провели в Німеччині, а їхня дочка, мама Леонардо Ді Капріо, народилася 1943 року в бoмбocxoвищі під час авiaнaльoту.

3. Міла Йовович

Міла Йовович народилася в Києві
Міла Йовович народилася в Києві. Джерело: 24tv.ua

Відома акторка й зірка “Обителі зла” народилася в Києві, після чого деякий час жила в Дніпрі. Уже пізніше артистка емігрувала з родиною в США, проте не забула свою країну. На своїй сторінці в соцмережі Йовович часто відповідає шанувальникам російською мовою, а українські національні мотиви використовує у своїх дизайнерських колекціях одягу.

4. Ольга Куриленко

Куриленко регулярно відвідує рідний Бердянськ
Куриленко регулярно відвідує рідний Бердянськ. Джерело: tsn.ua

Дівчина Джеймса Бонда Ольга Куриленко, хоч і народилася і виросла в Бердянську, заперечує своє українське походження. Річ у тім, що батько Ольги – українець, проте мати родом з Іркутської області. Так, у травні 2020 року акторка заявила, що не вважає себе українкою, оскільки її тест ДНК показав російське, польське і білоруське походження. Водночас знаменитість регулярно відвідує рідний Бердянськ, де живе її мама.

5. Боб Ділан

Музикант Боб Ділан має українське коріння.
Музикант Боб Ділан має українське коріння. Джерело: Photo by Paul Townsend

Легендарний співак і композитор народився в штаті Міннесота в сім’ї дрібного торговця. Але мало хто знає, що справжнє ім’я артиста – Роберт Аллен Циммерман, а його бабуся і дідусь переїхали в США з Одеси 1905 року. Цікаво, що зараз фото знаменитості висить поруч із портретами Мілли Йовович, Дастіна Гоффмана та інших американців українського походження в посольстві США в Україні.

6. Девід Духовни

Дід Девіда Духовни був вихідцем з України. Джерело: kino-teatr.ru

Зірка серіалу “Секретні матеріали” дізнався про своє походження зовсім недавно, оскільки весь час вважав себе вихідцем із Росії. Виявилося, що дід актора по батьківській лінії – киянин, який вирішив переїхати в США і спробувати щастя за кордоном.

7. Стівен Тайлер

Лідер групи Aerosmith має українське походження.
Лідер групи Aerosmith має українське походження. Джерело: Facebook групи Aerosmith

Лідер групи Aerosmith народився в місті Йонкерс американського штату Нью-Йорк, але водночас музикант не з чуток знає, яким смачним може бути український борщ. Річ у тім, що дідусь Тайлера по материнській лінії був українцем, але після переїзду в США змінив прізвище з Чернишевича на Бланч.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини