У Львові з колядками урочисто відкрили шопку на площі Ринок (фото, відео)

24 грудня, напередодні Різдва, на площі Ринок у Львові урочисто відкрили шопку. Традиційний святковий символ встановили при вході у львівську Ратушу.

На урочисте відкриття завітала дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова, яка привітала львів’ян і гостей міста з прийдешніми святами, передає 032.ua. Основну частину вечора святкову атмосферу створював гурт Kurbasy, який створили акторки львівського театру ім. Леся Курбаса. У репертуарі – автентичні українські пісні та колядки.

До слова запросили і автора шопки – скульптора Антона Лубія, який розповів історію її створення. Фігури в людський зріст він почав створювати 6 років тому – тоді їх зробили п’ять і вони стояли просто неба біля головної ялинки Львова. Згодом усі елементи скомпонували під дашком. Створювати і ромальовувати фігури допомагали діти на майстер-класі. Торік до композиції додалися три ангели, яких “посадили” на верхню балку.

Щороку автор монтує та демонтовує шопку, підмальовує фігури. Антон Лубій зазначив, що шопка інтерактивна – у неї можна заходити і фотографуватися з фігурами, які сподобалися найбільше. Як відбувалося відкриття шопки у Львові 2020, дивіться на відео нижче:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини