Британське видання внесло замок з Львівщини до списку грандіозних та занедбаних будівель

фото: Depositphotos.com

Британське видання The Daily Mail внесло Підгорецький замок до списку грандіозних та занедбаних будівель. У рейтингу із 21 будівлі Підгорецький замок — двадцятий.

фото: Depositphotos.com

“Від чудових резиденцій та аристократичних маєтків до готелів та міських садиб, на цих чудових фото зображені колись великі будівлі, покинуті та призупинені в часі. Всі вони з’являються в книзі Майкла Керрігана “Покинуті палаци”. У цьому томі також пояснюються причини їхньої “загибелі”, які включають політику, банкрутство, особисті трагедії, природні та техногенні катастрофи”, — пишуть автори The Daily Mail, передає Суспільне.

Окрім Підгорецького замку до книги потрапили також закинуті будівлі із США, Франції, Іспанії, Японії, Аргентини та інших країн.

Нагадаємо, що раніше Підгорецький замок потрапив до переліку тих, які відреставрують в межах проєкту “Велике будівництво”.

“Підгорецький замок із тих трьох замків, якими ми володіємо і з тих старовинних споруд є, напевно, в найгіршому стані. Загалом він може потребувати мінімально, напевно, 40 мільйонів євро”, — зазначив помічник генерального директора Львівської галереї мистецтв Василь Мицько.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини