Цікаві японські кулінарні традиції

Кухню Японії без сумніву можна назвати цілим мистецтвом. Вона відома тисячолітньою історією та традиціями, які збереглися до наших днів. Багато хто знайомий зі стравами Країни висхідного сонця завдяки популярному японському делікатесу – суші. В наш час східна їжа є доступною практично в будь-якому місті України.

Популярністю користується доставка суші у Львові. Щоб посмакувати улюбленою азіатською стравою, достатньо оформити замовлення в онлайн-режимі. Роли Філадельфія, «Каліфорнія», «Хосомакі», «Сурімі» та багато інших є доступними в ресторанах Львова та інших міст.

Особливості кулінарних традицій Японії

Східна кухня відрізняється неймовірною поживністю та корисністю страв. Крім того, більшість з них є дієтичними. Але не тільки через це її так обожнюють на різних континентах світу. Ось декілька цікавих фактів про їжу Країни висхідного сонця:

  1. Майже всі японці обожнюють рис. Він є найпопулярнішою зерновою культурою в цій країні. Азіати можуть їсти його на сніданок, обід та вечерю. Жодна святкова трапеза не обходиться без цього популярного продукту.
  2. Традиційні столові прибори, які звикли використовувати європейці не мають попиту в Японії. Жителі Азії їдять спеціальними дерев’яними паличками. Перші страви для них не виключення.
  3. Завершальним етапом будь-якого прийому їжі є чаювання. Цьому процесу японці приділяють особливу увагу та використовують спеціальні приладдя для створення неймовірних чайних церемоній. Ця традиція бере початок з давніх часів і не втрачає своєї популярності й досі.
  4. Якщо ви любите голосно жувати їжу, сміливо можете їхати в Японію. Тут вам за це не зроблять зауважень. Такою поведінкою ви тільки покажете кухарю, що його страва неймовірно смачна. В іншому випадку можна навіть образити людину, яка готувала їжу.

Кулінарні звичаї Країни висхідного сонця – надзвичайно цікаві та захоплюючі. Щоб відчути їх по-справжньому, варто обов’язково хоч раз в житті відвідати це місце.

Як японці їдять їжу?

Особливої уваги заслуговує сам процес споживання страв в Азії. Під час куштування рису, по їхніх традиціях, тарілку зі стравою потрібно тримати в правій руці, а не просто на столі.

Суп з локшини їдять тільки паличками. Спочатку з’їдають все, що можна витягнути з тарілки за допомогою приборів, а решту випивають як звичайний бульйон.

Суші та роли прийнято їсти цілими шматками. Відповідно до японського етикету робити це можна навіть руками. Але така традиція більше стосується чоловіків, бо руки захисника завжди мають бути готовими, щоб швидко схопити зброю.

«Джерело: sushi-do.lviv.ua»

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини