«Російська мова – це надбання українського народу і це треба визнати як факт» – Єгорова вважає українську мову передумовою конфліктів у суспільстві

Скандальна телеведуча Сніжана Єгорова відзначилася черговою заявою щодо української мови. Вона переконана – не можна змушувати людей розмовляти українською, адже це призводить до конфліктів у суспільстві.

Про це Єгорова заявила у ефірі телеканалу «Наш», – повідомляє Про Львів.

«Те, що українська мова – це державна мова – прекрасно, але свого часу, коли приймався цей закон, один із суддів Конституційного суду, суддя Мартиненко, висловив офіційно свою окрему думку, де він сказав, що проникнення української мови в будь-які сфери суспільного існування так чи інакше призведе до цих конфліктів, які ми сьогодні маємо», – зазначила телеведуча.

Єгорова наголосила також, що зараз на всіх телеефірах принципово розмовляє лише російською, бо не можна змушувати людину говорити нерідною для неї мовою:

«Я – яскравий приклад того, як сила дії дорівнює сили протидії. Будучи абсолютно лояльною, професійною людиною, яка ідеально володіє україснькою мовою і працює в професійному середовищі винятково як україномовна складова будь-якого проекту, зараз я принципово говорю на всіх ефірах тільки російською. Тому що мова – це те, як дихає людина. Ти не можеш перевчити людину дихати по-іншому. Хто народився і розмовляв угорською – все одно людина буде думати угорською. Хто народився і мати говорила з ним українською  – буде думати українською», – стверджує Сніжана Єгорова.

Також вона впевнена – російська мова є надбанням українців:

«Російська мова – це надбання українського народу і це треба визнати як факт», – заявила скандальна ведуча.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини