«У Львові говорю російською і мені відповідають російською» – Усик розповів, як його люблять та поважають у Львові та про своє вивчення української мови

Відомий український боксер займається вивченням української мови. Зокрема, навчає розмовляти українською і своїх трьох дітей. Боксер повідомив, що задля цього навіть купує відповідну літературу.

Про це Усик розповів у інтерв’ю на Youtube-каналі USYK17, – повідомляє Про Львів.

Також спортсмен зізнався, що дітям важко розмовляти українською, а от його мама не цурається рідної мови і навіть спілкується з ним солов’їною.

«Ми купуємо літературу, дітям тяжкувато, бо ми – російськомовна сім’я. У мене мама, деякі родичі говорять українською мовою. Я з мамою розмовляю українською мовою.
Дочка просить, щоб я з нею розмовляв також, син у другому класі, йому важкувато..ну нічого, читаємо…все нормально. Міша в садку – там повністю українською розмовляє», – розповів боксер.

Усик також повідомив, що його дружині дуже подобається Західна Україна і вони часто гостюють у друзів:

«Моїй дружині дуже подобається Західна Україна, зокрема, Львів. Ми часто їздимо до друзів, на вихідні можемо з’їздити. Я боксував за Львів. Я боксував 50% за Крим, 50% за Львів. Може, про це мало хто знає. Коли я боксував у любителях за національну збірну України, то половина заліку йшла Львову і половина Симферополю. Мене чудово зустрічають в Західній Україні, чудово, з величезною повагою, любов’ю. Якщо ти мене хочеш запитати про те, що відбувається в інтернеті, як люди на мене реагують… На вулиці вони так не реагують. Або вони просто бояться висловити свою думку, або це просто якісь експерти, так було завжди, що хтось говорить щось недобре. До мене чудове ставлення. Виходжу в магазин, люди зустрічають і просять сфотографуватися. Все, як завжди, як я по всій країні їжджу».

З гостинними львів’янами Усик не розмовляє українською, навпаки – вони спілкуються з ним російською, заявив боксер.

«Говорю російською мовою і мені відповідають російською», – розповів Усик.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини