“Не Хелловін, а пам’ять про усопших, героїв Листопадового чину та Митрополита Шептицького”: священник критично висловився про нашуміле свято

Священник Орест Фредина критично висловився про нашуміле свято Хелловін, назвавши його поганським. Він зазначив, що святкування Хелловіну скидається на невинне заняття, але брати участь у ньому є гріхом для християн.

Про це отець розповів у відеозверненні, – повідомляє Про Львів.

Він попросив вірян бути мудрими і почитати усю інформацію про новомодне свято:

«Як священник застерігаю – бачу останнім часом починають пропагувати свято Хеллоуін. Це поганське свято і дуже часто виглядає, що воно жартівливе. Воно має давнє коріння. Виглядає, що це невинне заняття, але є гріхом прймати в такому участь . Будьте розумні, багато вчіться, сьогодні неважко знайти інформацію про це свято. Добре дерево завжди принесе добрий плід, а , як каже Господь: посадіть зле дерево, то і плоди будуть злі. Не один священник знає, що коли люди навіть жартівливо пробували переодягатися у злих духів, це потім зле позначалося на їхньому житті», – запевнив о. Орест Фредина.

Також він звернувся до українців з проханням не забувати, що 1 листопада – це перш за все пам’ять про усопших, героїв Листопадового чину та день, коли не стало Митрополита Андрея Шептицького:

«1 листопада християни завжди згадують пам’ять усопших. 1 листопада ми завжди обходили пам’ять геройського подвигу наших українських січових стрільців – Листопадового чину. 1 листопада у вічність преставився світлої пам’яті великий наш Митрополит Андрій Шептицький – є прекрасна нагода помолитися на гробі в соборі Св. Юра», – зазначив священник.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини