Особам, які цькували жінку за українську мову у Слов’янську, загрожує штраф або тюрма – МВС

Чоловіку, який розпускав руки, світить до 5 років за ґратами.

Штраф або тюрма загрожує особам, які цькували україномовну жінку у Слов’янську. Зокрема, чоловіку, який розпускав руки, світить до 5 років ув’язнення. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України, передає “5 канал“.

Крім того, усім кривдникам доведеться сплатити штраф від 17 до 34 тисяч гривень за відсутність захисних масок у громадському транспорті.

Зауваження про їхню відсутність і спричинив скандал. Сталося це кілька днів тому у маршрутці Слов’янська, що на Донеччині. Проте пасажирів більше обурило те, що жінка зробила зауваження українською. Через це вони почали ображати і погрожувати жінці. Відео інциденту зафільмували інші пасажири та виклали в мережу. За фактом порушення рівноправності громадян за мовною ознакою правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, конфлікт стався 27 жовтня. Жінку, яка українською попросила чоловіка носити маску правильно, почали цькувати за те, що вона нібито приїхала до їхнього міста і заважає їм жити. Жінка заперечила і заявила, що народилася і живе у Слов’янську. Після цього до неї підскочив чоловік, почав нецензурно лаятися та намагатися виштовхати жінку з маршрутки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини