Львів’янка стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу (відео)

У 2021 році вона стане першою жінкою-диригенткою за всі 145 років історії Вагнерівського фестивалю — найпрестижнішого оперного фестивалю світу.

“Якби я не отримала базу в Україні, не змогла би добитися того успіху, який я зараз маю. В Німеччині я фактично вже могла шліфувати свої знання”, – пояснила диригентка, повідомляє Ukraїner.

Жінки за пультом великих симфонічних оркестрів є досі унікальним явищем для Європи, адже до середини ХХ століття класична музика фактично була привілеєм чоловіків. Оксана Линів живе у Німеччині та успішно розвиває свою кар’єру, співпрацюючи з кращими оркестрами світу.

У 2017 році її обрали головною диригенткою Оперного театру та Філармонійного оркестру міста Ґрац (Австрія), де вона стала першою жінкою – головною диригенткою в історії міста. Будучи зіркою світової класичної сцени, Линів реалізує масштабні мистецькі проєкти.

Саме завдяки їй у репертуарі європейських оркестрів все частіше з’являються твори знаних українських композиторів – від Лятошинського до Сильвестрова. Оксана прагне підтримувати та розвивати творчість українських авторів, а також відкривати культуру України для Заходу.

“По-перше, розповісти про Україну в світі. По-друге – про історичний зв’язок України з великою європейською культурною традицією. Але також, аби поряд з відомими композиціями видатних класиків світу звучали твори видатних українців”, – наголосила Линів.

“На кожному фестивалі LvivMozArt ми відкриваємо нові імена. І дуже щаслива, що українські композитори спеціально пишуть свої твори на замовлення”, – додала вона.

Більше про українку Оксану Линів дивіться у відео Ukraїner:

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини