«Кум Путіна хоче, щоб інформація про його злочини не розповсюджувалася» – українці організували флеш-моб на підтримку книги про Стуса

Українці організували флеш-моб на підтримку книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

Причиною стала заборона суду поширювати книгу. Заклик приєднатися до флеш-мобу написав у своєму Facebook журналіст Денис Казанський, – повідомляє Про Львів.

До акції вже приєдналися журналісти, режисери, активісти. Висловити свою позицію можна за хештегами #ПідтримайСправуСтуса та #ВсіхНеЗасудиш.

“Найчесніший в світі Дарницький суд за позовом Медведчука заборонив книгу Вахтанг Кипиани “Справа Василя Стуса», в якій розповідається, як Медведчук за часів СРСР допомагав відправити поета до табору, з якого Стус вже не вийшов.

Егор Фирсов запропонував продемонструвати Медведчуку, що таке «ефект Стрейзанд» та замутити флеш-моб. Кум Путіна хоче, щоб інформація з книги про його злочини не розповсюджувалася. Що ж, давайте зробимо все, щоб про цю книгу та про «подвиги» лідера ОПЗЖ дізналася вся країна – від школяра з Краматорська до бабці з села Великі Кошарища.

Долучайтеся до акції за тегами #ПідтримайСправуСтуса та #ВсіхНеЗасудиш – давайте купувати книгу, писати про неї, не забуваючи звісно про роль Медведчука у справі Стуса та намагання приховати правду про це.

Розміщуйте фотографії книги, робіть репости, рекламуйте її всюди, де зможете. Ми маємо зробити «Справу Василя Стуса» найбільш відомою книгою десятиліття. Замовити її можна у Вахтанга Кіпіані. В наявності її обмежена кількість, але він каже, що поступово всім надішле особисто. Пишіть йому в особисті повідомлення.

По книзі буде ще апеляція. Але навіть якщо вона буде програна, пропоную Вахтангу перевидати книгу під іншою назвою та ще додати туда главу про теперішні спроби Медведчука заборонити правду про себе. Формально, це буде вже інша книга, отже поширюватися на неї заборона вже не буде)))”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини