«Жуков був борцем з фашизмом» – мер Одеси похвалився поверненням назви проспекту Жукова замість Небесної Сотні

Міський голова Одеси Геннадій Труханов домігся повернення назви проспекту Жукова замість Небесної Сотні.

Цим досягненням він похизувався у своєму Facebook, – повідомляє Про Львів.

Труханов зазначив, що Жуков не підпадає під закон про декомунізацію, оскільки був борцем із фашизмом.

“«Щоб відновити історичну справедливість» – мер Одеси похизувався перейменуванням проспекту Небесної Сотні на Жукова

Зараз кину переклад поста

Ми продовжуємо процедуру повернення одеським вулицям попередніх назв. Це ті вулиці, які раніше були перейменовані особистим рішенням екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі, в рамках процесу декомунізації.

Сьогодні у нас чергова перемога в цьому питанні: міська історико-топонімічна комісія підтримала моє звернення і прийняла рішення про повернення попередніх назв проспекту Маршала Жукова і вулиці 25-ої Чапаєвської Дивізії.

Для цього є всі законні підстави. Зокрема, Георгій Жуков не підпадає під закон про декомунізацію, оскільки є борцем з фашизмом.

Те ж стосується і вулиці 25-ої Чапаєвської Дивізії – легендарного формування, яке захищало наше місто від окупантів в роки війни.

Попереду нас ще чекає багато роботи, але головні кроки вже зроблені. І ми зробимо все можливе, щоб остаточно відновити історичну справедливість.”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини