“Коли хоч раз “зіграв” членом на роялі, цей образ лишиться з тобою назавжди” – телеведуча про Зеленського

Таку характеристику президенту дала ведуча суспільно-політичного токшоу “Зворотний відлік” і проєкту “Святі та грішні” на UA: ПЕРШИЙ Мирослава Барчук.

“Це “баловень судьбы”, успішний бізнесмен. Йому все вдавалося. Спіймав такий кураж, що перестав відчувати поріг своєї компетентності і прийняв рішення іти у президенти”, – сказала вона в інтерв’ю журналу “Країна“.

“Не знаю, чи він розуміє масштаб руйнування вертикалі державної влади, катастрофу із судовою системою, некерованість ситуації з пандемією, втрату суб’єктності України на міжнародній арені. Не впевнена, що Зеленський зчитує не зовсім дипломатичну мову Високого представника Європейського Союзу Жозе Борреля, що ЄС не банкомат. Про вплив олігархів на українські медіа й політизацію правоохоронних органів. Але президент Зеленський несе за це відповідальність, на сьогодні – політичну, це показують рейтинги”, – додала Мирослава Барчук.

Також вона зазначила, що в його стосунках із міжнародним співтовариством теж є трагічний момент.

“Коли ти хоч раз “зіграв” членом на роялі, то цей образ лишиться з тобою назавжди. Коли зустрічаєшся з німецькою канцлеркою Анґелою Меркель чи лідером Франції Еммануелем Макроном, то ця “гра на роялі” сидить у тебе в голові, у підсвідомості. Тяжко при цьому тримати обличчя, відповідати статусу, вести перемовини як рівний із рівними”, – зазначила вона.

“Під час зустрічі з добровольцями на Донбасі Зеленський сказав фразу, з якої всі сміялися: “я не лох”. Мені це виглядає як наслідок розриву між колишнім і теперішнім світом, невідповідності статусів. Ніколи не чула подібних тверджень від внутрішньо благополучних людей із нормальною самооцінкою. У мене такі слова Зеленського викликають співчуття”, – додала журналістка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини