«Посадка АН-26 була затримана через інший літак, з сином командувача ПСЗСУ» – голова Харківської ЛОДА Кучер зробив скандальну заяву

Командувач повітряними силами ЗСУ Сергій Дроздов заявив, що вказівки керівнику польотів він не давав, і застеріг від поспішних висновків.

Посадка літака АН-26 на аеродромі під Чугуєвом Харківської області була затримана, оскільки був даний пріоритет у посадці іншому літаку, на борту якого перебував син командувача Повітряними силами ЗСУ Сергія Дроздова. Про це заявив голова Харківської ОДА Олексій Кучер у відеозверненні на Facebook, адресованому спікеру Командування Повітряних сил Юрію Агнату.

Пізніше Кучер повторив цю інформацію в ефірі передачі “Свобода слова Савіка Шустера”, повідомляє “Страна“. В цей час в студії був присутній Сергій Дроздов.

“Ви сказали з приводу свого сина, який перебував на другому борту. Це те, про що я говорю, що пріоритет посадки був даний другому борту, (який – ред.) був справний. Ви це підтвердили, я собі ніколи не дозволяв публічно до цієї розмови озвучувати цю історію, хоча я знав про все. При цьому було відомо на момент посадки першого борту, що другий несправний”, – сказав Кучер.

Зі свого боку, Дрозда відповів, що сам був в шоці, як і всі батьки загиблих, коли отримав інформацію про катастрофу літака.

Крім того, він застеріг від поспішних висновків того, хто “не розбирається в порядку виконання польотів, організації”.

“Літак, який перебував на посадці на віддалі 4 км і другий, який знаходився на траверзі, і ще повинен пролетіти по прямій близько 6 км, щоб виконати розворот і зайти на посадку, то, будь ласка, порахуйте, розберіться, а потім звинувачуйте керівника польотів. Ніякої вказівки керівнику польотів я не робив”, – заявив Дроздов.

Нагадаємо, під Чугуєвом в Харківській області ввечері в п’ятницю розбився літак з курсантами і офіцерами на борту. У літаку були 27 осіб, серед яких 20 курсантів університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба і 7 офіцерів.

Внаслідок падіння літака Ан-26 загинули 26 осіб. 25 людей загинули на місці і один – від опіків, несумісних з життям, в лікарні. Ще один перебуває на лікуванні.

Спеціалісти вже розшифрували чорні скрині літака Ан-26, що впав, під Чугуєвом. Слідчі розглядають три версії катастрофи: неправильно здійснена організація польотів, помилка пілотів або людський фактор, а також технічна несправність.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський зазначив, що причиною катастрофи могла стати технічна несправність, на яку наклався людський фактор у різних його проявах.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини