“Мерзотник і махровий ідіот”: Аваков закликав виключити Фокіна з української делегації у ТКГ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков упевнений, що останні заяви заступника голови української делегації у тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна завдають колосальної шкоди країні.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook розкритикував заступника голови української делегації у тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна, який заявив, що не бачить підтверджень війни між Україною та Росією, передає видання Гордон.

“Фокін, на війні, якої, як ви кажете, немає, загинули тисячі наших солдатів і цивільних. Скажіть це сім’ям загиблих від російських “Градів” під Савур-Могилою та Іловайськом!.. Мерзотник.

“Їх там немає” – це слова [президента Росії Володимира] Путіна, а не представника України”, – написав міністр.

Аваков упевнений, що останні заяви Фокіна завдають колосальної шкоди країні і приносять біль та гнів у серця українців.

“Махрового ідіота не можна ховати за старістю. Негайно гнати, щонайменше знову на пенсію”, – додав він.

Фокин, на войне, которой, как вы говорите, нет – погибли тысячи наших Солдат и гражданских. Скажите это семьям погибших…

Gepostet von Arsen Avakov am Dienstag, 29. September 2020

29 вересня Фокін заявив, що не впевнений, чи воюють Україна та Росія: “Підтверджень того, що йде війна між Російською Федерацією та Україною, я не бачу”.
В інтерв’ю виданню “Страна”, опублікованому 30 серпня, Фокін заявив, що виступає за загальну амністію й особливий статус для всього Донбасу.

“І з того боку, і з іншого боку було скоєно багато злочинів, які в кінцевому підсумку потрібно розслідувати, а винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну й уберегти життя бійців і командирів, моя позиція – потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще – усього Донбасу”, – сказав він.

Цю заяву розкритикували колишні та нинішні представники української влади. Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що такі заяви свідчать про перехід довіреної особи президента на бік країни-агресора. Аваков сказав, що заява Фокіна провокаційна і не відповідає національним інтересам України.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що це була особиста думка Фокіна, а не всієї української делегації на переговорах у Мінську.

Після критики Фокін сказав, що, “якщо прихильники війни скаженіють”, отже, його слова “потрапили туди, куди треба”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини