Папа Римський зняв маску перед натовпом і розповів, кому вигідний Covid-19

Папа Римський Франциск під час зустрічі з вірянами у Ватикані 9 вересня публічно зняв маску та заявив, що коронавірус “буде переможений божою любов’ю”.

83-річний понтифік неодноразово доторкнувся до людей, які прийшли на Генеральну аудієнцію в двір Сан-Дамасо, передає Daily Mail, передає Gazeta.ua.

Папа зняв маску, коли вийшов із машини. Посміхався і розмовляв із людьми, тиснув руки, торкався чола прихожан, які тягнулися до нього через загородження.

“Християнська відповідь на пандемію і подальшу соціально-економічну кризу заснована на любові”, – сказав Франциск на проповіді.

Він заявив, що позбутися від Covid-19 можна, “якщо ми всі разом будемо прагнути до загального блага”.

Папа також вказав на “виникнення партійних інтересів”, оскільки деякі намагаються егоїстично скористатися кризою.

“Наприклад, є ті, хто хоче знайти для себе можливі рішення, як розробка вакцин, а потім їх продавати іншим. Деякі використовують ситуацію для розпалювання розбіжностей, для створення економічних або політичних переваг, для початку або посилення конфлікту”, – сказав він.

“Вірус, який не визнає перешкод, кордонів, культурних або політичних відмінностей, повинен мати справу з любов’ю без перешкод, кордонів або відмінностей”, – зазначив Франциск.

Він порівняв тих, хто не допомагав нужденним під час глобальної пандемії, з “прихильниками Понтія Пілата”, які “просто вмивають від цього руки”.

“Здоров’я – це не тільки особисте благо, а й суспільне благо. Здорове суспільство – це те суспільство, яке піклується про здоров’я кожного”, – заявив церковник.

У відвідувачів перевіряли температуру, коли вони входили до Ватикану, частина з 500 глядачів були в масках. Публіка сиділа на місцях, влаштованих так, щоб забезпечити соціальне дистанціювання. Однак, люди порушили його, коли прибув Франциск.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини