«Чому Львів не вшановує своїх Героїв, але радо втілює польські пропозиції?» – Притула зганьбив місто Лева

притула

Телеведучий та волонтер Сергій Притула висловив «фе» Львову та його владі

Про це він написав у своєму Facebook, – повідомляє Про Львів.

Зокрема, Притула обурений, що на одному з львівських будинків буле встановлено меморіальну таблицю польському бухгалтеру, а, наприклад, багаторічного директора Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького у місті досі ніяк не вшанували.

“Розглянувши звернення Генерального Консульства Республіки Польща у Львові та Генерального Консульства Чеської Республіки у Львові, місто погодило встановлення інформаційної таблиці Ришарду Сівєцу на фасаді будинку № 45 на вул. К. Левицького.
.
Вибачайте, не знаю, хто це.
.
Але знав Бориса Григоровича Возницького, Героя України, українського мистецтвознавця, директора Львівської галереї мистецтв, академіка Української академії мистецтв, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, заслуженого працівника культури України та Польщі, президента Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), доктора honoris causa.
Ім’я Бориса Григоровича носить Львівська національна галерея мистецтв,
але на фасаді галереї Ви його не знайдете.
Немає на фасаді і пам’ятної дошки в його честь, бо її встановлення було заборонено новим керівництвом галереї.
Відсутня у Львові вулиця Б.Возницького, чи сквер (навпроти галереї).
Про пам’ятник вже і немає мови.
Чому?
Чому Львів не вшановує своїх Героїв, але радо втілює польські пропозиції і вже не в перший раз?
Ганьба владі Львова.
.
Прочитав, кого сьогодні вирішили вшанувати у мерії Львова:
Ри́шард Сі́вець (пол. Ryszard Siwiec; 7 березня 1909 року, Дембиця — 12 вересня 1968 року, Варшава) — польський бухгалтер, під час війни член Армії Крайової. Вчинив самоспалення на знак протесту.”, написав Сергій Притула.

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини