“Слуга народу” Герус напав на журналістку в Туреччині (відео)

Нардеп від “Слуги народу” і глава парламентського комітету з енергетики Андрій Герус напав на журналістку Дарину Сметанко.

Як передає “Україна 24“, конфлікт стався на курорті в Туреччині. Його помітили в готелі, який пропонує віп-вілли з власним басейном, терасою, сауною, гардеробною кімнатою і окремою кімнатою для персоналу. За шість ночей такого відпочинку потрібно заплатити близько 10 тисяч євро.

Журналістка поцікавилася, скільки йому обійшовся такий відпочинок і запитала, чи не соромно нардепу. Герус відповів, що “все можна побачити на сайті турагенції”, а пізніше відібрав у журналістки посвідчення, що є перешкоджанням журналістській діяльності – стаття 171 Кримінального кодексу України.

Як передає джерело, нардеп викликав поліцію, щоб не відповідати на запитання журналістів, а вони в свою чергу спробували зв’язатися з консулом України в Туреччині. В результаті Герус після довгих умовлянь повернув журналістці відібране посвідчення, але заборонив його знімати.

Пізніше сам нардеп прокоментув ситуацію на своїй сторінці у Facebook:

“Сьогодні на узбережжі турецької Анталії познайомився із видатними папарацці із телеканалу «Украіна 24» Р.Ахметова. Дівчина Дар’я із напарником, героїчно виконуючи редакційне завдання, вже два дні потайки фотографує та знімає на відео мене, дітей, дружину.

Дар’я була настільки віддана своїй справі, що пішла на багаторазове порушення закону, який у Туреччині забороняє проводити журналістські зйомки на територіі приватних готелей. Оскільки один раз отримавши відповіді на свої питання, Дар’я не заспокоїлася, то поліція та директор готелю долучилися до пояснення дівчині, що закони потрібно виконувати.

Зі слів директора готелю та поліції, які ознайомилися із відео та фото-архівами папараці, якби я написав письмову скаргу, то Дар’я сьогоднішню ніч провела б у поліції, а завтра була б депортована. Але дівчину шкода, адже розумію, що функції Геббельса у Р.Ахметова виконує Наташа Ємченко, а інші просто виконавці. Тому Дар’я відбулася легким стресом та обіцянкою не порушувати закони та не проводити зйомки на територіі приватних готелів.

До речі, у ході спілкування із менеджерами готелю, виявилося, що Дар’я із своїм напарником-оператором живуть у номері у 3 рази дорожчому за наш. Непогано

Дар’я, оскільки ви сьогодні слізно пообіцяли поліції більше не проводити свої зйомки, то вам залишається просто відпочивати наступні дні. Бажаю вам насолодитися своєю дорогою віллою та гарно провести час. Якщо ж ви вважаєте, що це не ви порушували закон, а хтось вам заважав проводити журналістську діяльність, то негайно викличіть поліцію, можемо повторно провести очну ставку, але результат може бути вже гіршим для вас.

А великим бізнесменам Максиму Вікторовичу та Ринату Леонідовичу Ахметову передаю палкий привіт. Ви як відчували, так, я в курсі вашої нової схеми, якою ви хочете обкрадати український народ на 10 млрд грн у рік і зроблю все можливе, щоб ця схема не реалізувалася. А сюжети на ТРК Україна сприймаю, як похвальні грамоти та почесні нагороди. До зустрічі!)”

Сьогодні на узбережжі турецької Анталії познайомився із видатними папарацці із телеканалу «Украіна 24» Р.Ахметова….

Gepostet von Andriy Gerus am Samstag, 15. August 2020

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини