“Хлопці, ви перемогли”: Корж закликав протестувальників у Білорусі зупинитись

Найпопулярніший білоруський співак Макс Корж відреагував на криваві протести у країні після президентських виборів.

Артист закликав громадян зупинитись, адже обіцяну перемогу зараз отримати нереально, а втрачені людські життя не повернути. Натомість у мережі переконані, що його купили, передає 24 Канал.

Макс Корж проти протестів у Білорусі

Масові протести у Білорусі спалахнули в ніч з 9 на 10 серпня, а сьогодні, 11 серпня, люди планують третю ніч поспіль вийти на акції протесту на вулиці Мінська навіть попри численні жертви після сутичок з силовиками. Від нових кривавих конфліктів співвітчизників застерігає знаменитий співак Макс Корж. На особистій сторінці в інстаграмі він опублікував допис, яким закликав людей зупинитись.

Виконавець зізнався, що зараз перебуває у Мінську й бачить усі заворушення на власні очі. Він наголосив, що нові сутички призведуть лише до збільшення кількості жертв. Музикант впевнений, що силовики позицію громадян у такий спосіб не підтримають, адже зараз в їхніх очах народ – це ті, “проти кого їх натаскували роками”.

“Хлопці, ви перемогли. Гальмівний на сьогодні. Ви показали, що можете дати відсіч. Навели руху на весь світ. Ту “перемогу з дня на день”, про яку вам пишуть у телезі, зараз здобути просто нереально. Сьогодні будуть тільки трупи”, – написав Макс Корж.

Співак наголосив, що громадянам варто вимагати інших рішень від своїх лідерів. “Бережіть себе, не ризикуйте бездумно. Не забувайте чиї ви правнуки”, – додав він.

Реакція мережі

Всього за годину допис прокоментувало понад 7 тисяч шанувальників. Більшість з них не розділяють позицію кумира й запевняють, що будуть йти до кінця. Користувачів переконані, що Макс Корж злякався публічно виступати проти влади диктатора Лукашенка й назвали його позицію ганебною: “Мабуть, купили Коржа”, “Скільки заплатили?”, “Не очікував, що і ти продашся”, “Краще б ти і далі не давав ніяких коментарів. Розчарування”.

Крім того, публіку обурила фраза виконавця: “Відосів вистачить на місяць вперед”. Аудиторія Макса Коржа вважає, що цими словами він знецінює прагнення народу до справедливості: “Що означає “відосів вистачить на місяць вперед”? Люди там не заради цього”, “Відосикі – це у тебе на концертах”. Згодом артист видалив це речення зі свого допису.

View this post on Instagram

Пацаны. На сегодня Вы победили. Тормозите СЕГОДНЯ движ. ( я говорю только про сегодняшний день) Вы показали что можете дать отпор. Навели шуму на весь мир. Жестких видеоматериалов хватит на месяц вперёд чтобы не потухнуть. Эта тема (прямые столкновения) сегодня не сработает в плюс. Ту « победу со дня на день» о которой вам пишут в телеге на данный момент прямыми столкновениями объективно одержать нереально. Я это вижу своими глазами находясь в Минске эти 2 ночи. Сегодня будут только трупы. Силовики таким способом на сторону людей не переходят. Сейчас в их глазах вы как раз те, против которых их натаскивали годами. К ним не обращаюсь потому что это бесполезно. Бороться необходимо. Нужно идти до конца. Требуйте от своих лидеров других решений. Берегите себя, не лезьте напрямую. Не забывайте чьи вы правнуки. Передавайте всем.

A post shared by Макс Корж (@maxkorzhmus) on

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини