«Ми ж усі намагаємось про це НЕ думати, правда? Як він лежав, перетягнувши рану джгутом, і чекав, коли його заберуть?» – Забужко вимагає розслідування

«Ми ж усі намагаємось про це НЕ думати, правда? Як він лежав, перетягнувши рану джгутом, і чекав, коли його заберуть?» - Забужко вимагає розслідування
«Ми ж усі намагаємось про це НЕ думати, правда? Як він лежав, перетягнувши рану джгутом, і чекав, коли його заберуть?» - Забужко вимагає розслідування. фото: Павло Ботанов

Письменниця Оксана Забужко вимагає розслідувати смерть загиблого у яру під Зайцевим Ярослава Журавля. Поранений внаслідок віроломного обстрілу бойовиків український розвідник кілька днів умирав, чекаючи порятунку.

«Приєднуюсь до тих, хто вимагає розслідування “службового недбальства, що призвело до смерті, і покарання згідно з чинним законодавством“, – написала Забужко у своєму Facebook, – повідомляє Про Львів.

Ми ж усі намагаємось про це НЕ думати, правда? Про те, як він там лежав, поранений, перетягнувши рану джгутом, – і чекав, коли його заберуть?

А воно не виходить – не думати, от в чім штука.

Такі моральні удари нація має “пропрацьовувати”, це кожен психолог знає.

(І ні, “отвлєкающіє” шоу з БТРами й піротехнікою – не “отвлєкают”, так це не працює, рєбя, – тільки в аду яскравіше горітимете.)

Приєднуюсь до тих, хто вимагає розслідування “службового недбальства, що призвело до смерті, і покарання згідно з чинним законодавством”.“, – написала письменниця.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини