Лікарка із Закарпаття розповіла про реальну ситуацію з COVID-19: люди згасали за декілька годин

У Закарпатській області, де щодня діагностують від 50 до 120 нових випадків коронавірусу, значно зросло навантаження на лікарні та медпрацівників. Вони роблять усе можливе, однак пацієнти іноді гаснуть просто на очах.

Світлина від Oleksandra Lanhazo.

Такими подробицями про коронавірусні реалії в Закарпатській обласній клінічній лікарні ім. А. Новака поділилася лікарка Олександра Лангазо на сторінці у Facebook. За її словами, в регіоні вже понад 4000 випадків COVID-19, і тільки менш ніж 1,5 тисячі пацієнтам вдалося одужати, а 143 хворих загинуло, передає Обозреватель.

Медикиня зазначила, що це не просто статистика. У складі COVID-бригади на базі медустанови вона працювала у квітні й за ці місяці багато чого змінилося.

“Коронавірусні реалії…

На сьогодні в Закарпатській області діагностовано 4166 хворих на COVID-19, тільки 1405 з них одужало, 143 хворих загинуло. Кожного дня діагностують від 50 до 120 нових випадків.
І це не просто статистика…
Минулого разу я працювала в складі COVID-бригади на базі ЗОКЛ імені А.Новака в квітні. За ці місяці багато чого змінилося:

Зростання кількості хворих зумовило розгортання додаткових ліжок і відкриття ще одного COVID-відділення. Тепер на базі нашої лікарні функціонує 3 відділення, де лікують хворих на коронавірусну інфекцію: COVID-1, COVID-2 та відділення реанімації та інтенсивної терапії.

Зросло навантаження на медичних працівників: протягом цього тижня кількість хворих в нашому відділенні сягла 45, а загальна кількість хворих – до 75 (на даний момент можливо вже й більше).

Хворіють люди різних вікових категорій (в нашому відділенні є хворі і 30-річного віку), хворіють жінки і чоловіки, вагітні жінки, хворі з супутньою патологією та без неї.

Хвороба носить непередбачуваний перебіг. Були випадки, коли пацієнт знаходився в стабільному стані, а через декілька годин розвивається дихальна недостатність. Ряд хворих вже по декілька днів, а деякі з важкими пневмоніями – вже і більше тижня, потребують кисневої підтримки. Такі хворі змушені і вдень і вночі бути з кисневим апаратом.

Часто поступають сімейні пари. Часто бувають односельчани, які разом були на весіллі чи на якомусь іншому масовому заході.

Світлина від Oleksandra Lanhazo.

Спілкуючись з пацієнтами, часто можна почути розповіді, що вони не вірили в справжнє існування цієї хвороби, поки не захворіли самі. Так само не вірили і жителі інших сіл та міст, поки в їхню родину не прийшла біда. Шкода, що освідомлення реальної ситуації далося такою ДОРОГОЮ ЦІНОЮ.

Вважаю, що ми маємо освідомлювати реальну ситуацію на даний момент, бути свідомими та обережними, бо немає страшнішого, як хибне відчуття безпеки.
Бажаю всім здоров’я, особливо колегам-медикам, бо з такою епід.ситуацією, воно нам ще знадобиться!”

Коронавірусні реалії…На сьогодні в Закарпатській області діагностовано 4166 хворих на COVID-19, тільки 1405 з них…

Gepostet von Oleksandra Lanhazo am Donnerstag, 16. Juli 2020

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини