“Окупанти не випускають з ОРДЛО молодь, яка хоче навчатися в Україні” – Казанський

Окупанти не випускають з окремих районів Донецької та Луганської областей абітурієнтів, які хочуть навчатися в українських вишах.

Про це повідомив представник Донецької області у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі, журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook, передає Обозреватель.

За його словами, людям закрили в’їзд під приводом карантину через коронавірус.

“На окупованій території дійсно проживає багато молоді, яка хоче вирватися з резервації. Для них вступ до українського ВНЗ – це шанс покинути гетто. Але після того, як Україна скасувала ЗНО для дітей з ОРДЛО, бойовики злякалися, що втратять молодь, і закрили людям виїзд”, – написав журналіст.

Світлина від Дениса Казанского.

Казанський розповів, що зараз дозвіл на перетин лінії розмежування видає “міжвідомчий штаб ДНР”. А він випускає тільки тих, хто має прописку на підконтрольній території.

“Абітурієнтів спеціально тримають у неволі, щоб вони втратили час і не змогли навчатися в українських вишах. У відповідь на всі прохання дозволити виїзд, бойовики відповідають, що вступати треба до “університетів ДНР”, – зазначив він.

Журналіст показав повідомлення переселенця з Єнакієвого на ім’я Денис. Хлопець у 2019 році вступив до університету в Краматроську, але його друзі і дівчина не можуть виїхати з ОРДЛО, щоб скласти вступні іспити.

“Як бачите, в ОРДЛО дійсно чимало людей, які шукають можливість звідти виїхати. І втеча населення, судячи з усього, набула вже таких масштабів, що бойовикам довелося встановити якусь подобу залізної завіси, щоб зупинити відтік молоді”, – додав Казанський.

Вот такие сообщения получаю сейчас от молодых людей из ОРДЛО, которые хотят выехать для учебы или подачи документов в…

Gepostet von Денис Казанский am Dienstag, 14. Juli 2020

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини