“Петро Порошенко є опозиційним лідером, який заважає встановленню авторитарного режиму” – Костинський

П’ятий президент України та лідер “Європейської Солідарності” є ключовим опозиційним українським лідером, який сьогодні заважає цьому процесу оформлення авторитарного режиму.

Про це в ефірі “Прямого” заявив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (2015–2020) Сергій Костинський.

“Ми з парламентсько-президентської республіки перетворюємося на суперпрезидентську республіку. І є на сьогоднішній день осередки опору цьому, які заважають завершити цей процес перетворення Української держави з демократичної республіки на авторитарний режим імені однієї людини – Володимира Зеленського. На мою особисту думку, Петро Порошенко є ключовим опозиційним українським лідером, який сьогодні заважає цьому процесу оформлення авторитарного режиму. Партія “Європейська солідарність” є інституцією, лідером серед українських опозиційних сил, яка заважає оформленню авторитарного режиму. Телеканал “Прямий” є рупором всіх сил, які дозволяють собі критикувати цю владу. І це ключові речі. І якщо їх зламати, збити, посадити… А ви бачите, скільки кримінальних справ відкрито проти народних депутатів саме фракції “Європейська солідарність”, ви розумієте, хто представляє загрозу цій владі”, – заявив він.

“І я розумію стратегію Володимира Зеленського, його офісу, його команди – зламати лідерів, зламати тих людей, які є головними осередками опору. А після цього можна буде розібратися зі всіма поодинці або змусити перетворитися на вітрину демократії: ти ні на що не впливаєш, ти не маєш великої підтримки виборців, ти є маленька політична сила або лідер, якого знає певна кількість виборців, – але ти ні на що не впливаєш, ти не маєш такого авторитету і такого рівня підтримки. І тоді ти просто виконуєш декоративну функцію. Так, як сьогодні в Росії декоративну функцію виконує їхня опозиція, яка не є опозицією на сьогоднішній день”, – наголошує Костинський.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини