«Пісні Мареничів стали частиною мого дитинства» – В’ятрович згадав про легендарне українське тріо, Скрипін прокоментував

«Пісні Мареничів стали частиною мого дитинства» - В’ятрович згадав про легендарне українське тріо, Скрипін прокоментував
«Пісні Мареничів стали частиною мого дитинства» - В’ятрович згадав про легендарне українське тріо, Скрипін прокоментував

Колишній керівник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович згадав про легендарне тріо Мареничів, яке у часи радянської влади було дуже популярним в Україні та за її межами.

Фото платівки з піснями артистів та свої спогади про їхню творчість В’ятрович опублікував у своєму Facebook, повідомляє Про Львів.

Допис В’ятровича прокоментував журналіст Роман Скрипін. Він пригадав, як з мамою ходив на концерт Мареничів у рідній Полтаві, і зазначив, що запросить артистів у студію на розмову.

“1980 рік. Українська мова системно витісняється з інформаційного поля. Українська пісня не забронена – її просто не знайти на розкладках магазинів «Мелодія». Таку платівку купити не легше ніж «Deep Purple» чи «ABBA». Батькові вдалося і пісні Мареничів стали частиною мого дитинства.

Прості, щирі, гарний вокал, мінімальний інструментальний супровід. Смакує як чиста, холодна вода в спеку.”

1980 рік. Українська мова системно витісняється з інформаційного поля. Українська пісня не забронена – її просто не …

Gepostet von Volodymyr Viatrovych am Samstag, 13. Juni 2020

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини