“Зеленський хвалився, що хотів би захворіти коронавірусом, щоб підтримати людей… Людей треба підтримувати, гарантувавши їм достатню кількість тестів, ліків та фахівців” – Яна Зінкевич

“Людей треба підтримувати, гарантувавши їм достатню кількість тестів, ліків та фахівців, які одягнуті у захисні костюми високого рівня…”

Про це на своїй сторінці у Facebook пише українська жінка-доброволець, медик, нардеп Яна Зінкевич:

“Влада продемонструвала колосальну байдужість до загрози пандемії…

У Зеленського не змогли витримати карантин, бо самі можновладці його не дотримувалася.

На жаль, вчора ми отримали інформацію про захворювання коронавірусом першої леді Олени Зеленської.

Президент демонстративно порушував карантин у той час, коли український народ не отримав обіцяних тестів, коли лікарі не отримували засобів захисту (а брати допомогу від Порошенка їм заборонили, поставивши політичні амбіції вище життя медиків), коли людей за порушення карантинних заходів, які сам головний санітарний лікар називав такими, які лише нагнітають паніку, платили неймовірні штрафи… Список можна продовжувати.

І Президент, і головний санітарний лікар відкрито показували зневагу до карантинних норм, чим спровокували обурення людей та зневіру у рекомендації щодо безпеки.
Зеленський хвалився у інтерв’ю, що хотів би захворіти коронавірусом, аби підтримати людей.

Це дуже цинічне висловлювання. Підтримку людям необхідно показувати фактами, а не безглуздими заявами. Людям необхідна якісна інформація щодо перебігу хвороби і демонстрація владою важливості цих заходів – носіння масок, уникання скупчення, миття рук тощо. Людей треба підтримувати, гарантувавши їм достатню кількість тестів, ліків та фахівців, які одягнуті у захисні костюми високого рівня.

Лише дії, а не хвалькуваті тези, можуть вплинути на народ.

Демонстративним порушенням будь-яких санітарних та навіть етичних норм влада ускладнила ситуацію та має понести відповідальність за другу хвилю поширення коронавірусної хвороби.

Здоров’я людей – це не привід для жартів чи вихваляння. Це найважливіша цінність, яку влада повинна оберігати, а не демонструвати свою вседозволеність.

Слідкуйте за сторінкою Яна Зінкевич / Yana Zinkevych”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини