«Те, що я пережила – не побажаю нікому»: львів’янка розповіла про одужання від коронавірусу

Львів’янка Людмила Онисько у квітні дізналася, що інфікована COVID-19. Жінку госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні. Позитивний тест на коронавірус був і в членів її сім’ї: батьків і брата.

Людмила Онисько розповіла Суспільному як минав процес лікування та свій перший похід на вулицю після одужання.

“Перший день, коли нас привезли, до нас епідеміолог дзвонила і все з’ясосувала: наше коло спілкування, де я ходила, хоча я нікуди не ходила, тільки по лікарях, бо я виробляла мамі інвалідність”, – розповідає жінка.

Людмила каже, найбільше хвилювалася за дітей та чоловіка.

“Через чотири дні, не знаю, чи то десь на емоційному рівні, коли вже були результати моїх дітей і чоловіка, що вони від’ємні – я починаю йти на поправку. До того часу в мене стан був важкий”, – каже Людмила Онисько.

Батько жінки помер у лікарні. На похорон вона не змогла піти. Тоді під час лікування та втрати найбільше підтримували медики.

“Дякую лікарям тому що, ви знаєте, я питалася – ви Марічка, ви Наталя, ви Оля. Тобто я тільки по очах дивилася і думала, чи я вгадаю, яка сьогодні медсестричка. Навіть те, що ти чекаєш, що та людина просто до тебе заговорить. Тому що емоційний стан був дуже важкий”, – розповідає Людмила Онисько.

Вперше на вулицю Людмила вийшла після двох негативних ПЛР-тестів, місяця лікування та двох тижнів обсервації вдома.

“Я радію – небо, зелень, сонце, люди. Попри всі негаразди – я радію життю. Я надіюся, що все буде добре, бажаю цього лікарям. Вони не повинні залежати, вони повинні мати гідну зарплату”, – каже жінка.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини