ТОП-5 пішохідних маршрутів українськими Карпатами

Для тих, хто ще перебуває в стадії планування “майбутнього” відпустки ми підготували незабутні ТОП-5 пішохідних маршрутів по Карпатах!

Запасайтеся спорядженням, читайте наші рекомендації і сміливо вирушайте в похід!

Полонина Боржава

Полонина Боржава. Карпаты (Украина, Боржава) - автор фото Рыжий Лис

Гірський масив на Полонинському Хребті в українських Карпатах вважається найтеплішим місцем, адже він розташований всього лише в 3 годинах від Львова. Гори в Боржаві приголомшливо мальовничі, а природа пахне свіжістю. Пішохідні маршрути починаються від села Воловець. Гірський масив може бути легко подолав протягом двох днів, з ночівлею. Якщо ви не можете собі дозволити таку тимчасову розкіш, то сміливо сідайте на велосипед і впораєтеся за день!

Чорногора

File:Veronika Leonets Астрономічна і метеорологічна обсерваторія ...

Чорногора – найвищий гону хребет в Карпатах. Це батьківщина найвищих вершин України, і кристально-чистих озер. Сюди легко можна дістатися з Івано-Франківська та Львова.

Традиційно, мандрівники вибирають дві відправні точки в якості старту: або з Говерли (найвища гора України на 2061 м), або з Піп-Іван, також відомий як Чорна гора (2021 м). На території Чорногори дуже непередбачувана погода: то дощ, то сонце, але це не повинно налякати! Похід на Чорногору займе не більше трьох днів, якщо ви захочете також зайти на Говерлу і Піп-Іван.

Мармаросів або «гуцульські Альпи»

Похід на Мармароси в травні - Гуцульські Альпи в Карпатах - фото

Гуцульські Альпи знаходяться в самій далекій точці Карпатських гір. Сама помітна частина знаходиться в межах Карпатського біосферного заповідника, поблизу румунського кордону.

Гірський хребет постійно оповитий сонячним світлом, гострі скелясті вершини повністю видно навіть здалеку. Щоб потрапити сюди, необхідно отримати дозвіл від українських прикордонників, по крайней мере, за тиждень до подорожі. Місцина славиться дикою природою і корисним для здоров’я і дихальних шляхів повітрям!

Більшість маршрутів починаються з сіл Богдан або Ділове, а також неподалік від міста Рахів, в Закарпатській області. Околиці можна обійти і оглянути за два дні, з огляду на привали і ночівлю. Їду і воду краще брати з собою, тому що місцевість багата дикої рослинністю і різнотрав’ям.

Горгани

Гори Горгани – куточок дикої природи і заповідник в Українських ...

Цей гірський масив обожнюють досвідчені українські туристи. Гірський хребет бере свою назву від великих сірих каменів, які розкидані по всьому його вершин, що і створює приголомшливий вид!

Вирушати на огляд Горган найзручніше з курорту Буковель або від міста Яремче. Для тих, хто не боїться бродити по дикій природі, ідеальним стартовим пунктом буде крихітне село Бистриця. Щоб відчути всю красу Горган, багатоденні походи з ночівлею є найкращим вибором!

Свидовецький хребет

Свидовецький гірський масив | Karpaty Rocks – гід, путівник ...

Свидовецький гірський хребет також часто називають українськими Альпами. Подібно Чорногорі, він включає в себе прекрасні високогірні озера: кристально чисті і холодні! Похід до одного з цих озер, безумовно, приведе вас в приємний шок, а про те, скільки прекрасних фотографій можна зробити в ущелинах історія замовчує.

Джерело: Ukraine is

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини