«Переміг Бандера, відрив склав кількасот тисяч» – Кіпіані розповів про фальсифікацію на проекті «Великі українці»

Журналіст Вахтанг Кіпіані відкрив правду про фальсифікацію голосування на проекті «Великі українці».

Про це Кіпіані написав у своєму Facebook, повідомляє Про Львів.

Нагадаємо, рівно десять років тому на Інтері транслювали проєкт «Великі українці». Українці шляхом голосування обирали найкращого представника України.

Тоді Інтер оголосив переможцем Ярослава Мудрого. Вахтанг Кіпіані, який у проєкті був головним редактором, стверджує, що насправді у тоді переміг Степан Бандера, однак це не сподобалося представникам правлячої Партії Регіонів, зокрема Дмитру Табачнику.

“В ці дні травня 2010 року завершились скандалом “Великі Українці”. Я був головредом проекту майже рік, за винятком останнього тижня, коли керівництво “Інтера” за мовчазної згоди ведучого Шустера фактично фальсифікували результати народного голосування.

І зробили в шахрайський спосіб накрутку. Нагадаю, що реально тоді переміг Степан Бандера – відрив від другого місця склав кількасот тисяч голосів, але переможцем оголосили Ярослава Мудрого.

Бо регіоналам і персонально Табачнику була потрібна символічна перемога над “націоналізмом”. Всі подробиці як і хто це зробив є тут – https://www.pravda.com.ua/articles/2008/05/20/3442506/

Після публікації на мене подав до суду згаданий у тексті “Укргазбанк”, яким тоді володів Горбаль, керівник київської ПР і друг Табачника.
Захищав адвокат Viacheslav Yakubenko . Суд був кумедний і нічим добрим для позивачів не закінчився. Отже, описане в статті – правда.”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини