Українські вчені спрогнозували розвиток епідемії коронавірусу: пік захворюваності припаде на кінець травня

Згідно з прогнозом Світового центру даних із геоінформатики та сталого розвитку (Київ), пік епідемії коронавірусу в Україні може настати у третій декаді травня.

Світовий центр даних із геоінформатики і сталого розвитку (Київ) склав прогноз розвитку епідемії коронавірусу в Україні з використанням нейромережі. Згідно з отриманими даними, із 6-го до 20 травня епідемія в Україні вийшла на плато захворюваності. Прогноз опубліковано на сайті організації, передає Гордон.ua.

“Результати короткострокового прогнозного моделювання кількості хворих на COVID-19 в Україні 16–20 травня отримано з використанням багатошарової нейронної мережі Back Propagation на основі механізму “ковзного вікна”. Для України в цей період характер розвитку епідемії набуває більш чіткого лінійного характеру з рівнем плато 400–550 нових інфікованих на день”, – ідеться у прогнозі.

Автори дослідження вважають, що такий характер розвитку епідемії може тривати до третьої декади травня, “протягом якої, імовірно, може настати пік пандемії”.

Прогноз заболеваемости на 16–20 мая. На 16 мая в Украине на 100 пациентов с COVID-19 больше, чем прогнозировалось. Скриншот: wdc.org.ua

“Після чого пандемія, імовірно, може піти на спад (кількість щоденно інфікованих буде стійко нижчою кількості щодня видужалих людей”)”, – наголошують у прогнозі.

Станом на ранок 16 травня в Україні виявили 528 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Усього в Україні зареєстровано 17 858 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них летальних – 497, 4906 пацієнтів одужали.

У всьому світі коронавірусом заразилося 4 542 910 осіб, жертвами COVID-19 стало 307 696 осіб (+5 тис. за добу), видужало 1 637 073 людини.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини