“73% населення вибрали людину свого рівня” – ветеран російсько-української війни

21 квітня відзначаємо рік з моменту обрання Володимира Зеленського президентом України.

Росія починає відставати в гонці озброєнь і технологій, з'їдаючи ...

Баченням того, у чому змінився президент за останній рік, і як вплинув на політику, – з журналісткою Gazeta.ua поділився біолог, ветеран російсько-української війни 46-річний Євген Дикий.

Найбільшою помилкою Володимира Зеленського було балотування і обрання президентом. Він неправильно оцінив, чим доведеться займатися, за що відповідати. Зрозумів цю помилку поступово.

“Коли балотувався, вірив у примітивні меседжі, які доносив до виборців. Дійсно міг уявляти, що війна триває, тому що Порошенко не хоче її закінчувати, міг вірити, що аби подолати корупцію в країні, достатньо, щоб сам президент не брав у ній участі. Вийшов з професії, у якій зал аплодує, якщо класно зробив роботу, коли помідорка полетіла, значить погано працюєш. Екстраполює це на президентство. Така небезпечна установка формувалася десятиліттями. Це заважає приймати стратегічні рішення. Історія показує, що люди, які приймали важкі стратегічні рішення, у той момент завжди були непопулярні”, – говорить Дикий.

Ухвалювати перспективні, але непопулярні рішення Зеленський не здатен. Єдиний унікальний випадок – це ухвалення закону про землю. Внесення антиколомойського закону виглядало як перший президентський крок. Якби не це, можна було б категорично стверджувати, що Володимир Зеленський так і не став справжнім президентом.

“Зеленський не розуміє про Україну базових речей, через що взагалі твоя країна виникла на карті. Для нього, здається, це досі виглядає як певна історична випадковість, а не як результат 100-літньої боротьби українського визвольного руху. 73% населення України вибрали людину свого рівня. Інше питання, чи правильно обирати до влади людину рівня середнього пересічного виборця, чи ці виборці мали б делегувати вибір тому, хто завідома розумніший і сильніший. Обрали людину, яка має таку кашу в голові і такі спрощені примітивні уявлення про світ, які є у більшості з його електорату. Скоріше за все, прийшов до влади, щиро бажаючи добра. Він просто дуже погано розуміє, що тут є добром, а що є злом для України”, – каже Євген Дикий.

Ветеран російсько-української війни вважає , що Зеленський приніс у владу атмосферу хаосу. В українській владі таке вперше.

“Зеленський приніс атмосферу синдрому Данінга-Крюгера, коли людина настільки некомпетентна, що навіть не усвідомлює своєї некомпетентності, атмосферу відсутності будь-якої стратегії, тактичного реагування на виклики в межах кількох діб, атмосферу, коли успішність будь-яких дій визначається виключно лайками на Фейсбуку. Частково приніс атмосферу реваншу до майданівської влади проросійських сил. Активними діями він цьому не сприяє. Вони просто користуються його слабкістю і тим, що він не розуміє дуже багатьох процесів.

Ветеран вважає, що за рік президентства Зеленський дуже стомився.

“Він став ще більш недовірливим до людей. Від початку довіряв лиш людям, яких знав давно. Став менш відкритим до негативної інформації. Не знаю, чи він вже повністю сидить в теплій ванній, як останні роки його попередник”, – сказав біолог.

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини