На самбірщині під час пандемії коронавірусу священник влаштував масовий хресний хід (відео)

На самбірщині під час пандемії коронавірусу священник влаштував масовий хресний хід
На самбірщині під час пандемії коронавірусу священник влаштував масовий хресний хід

У Самборі Львівської області священник провів хресний хід попри спалах нового типу коронавірусу COVID-19. У заході взяли участь понад десять осіб, які не дотримувалися карантинних заходів. Поліція вже відкрила кримінальну справу.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на пресслужбу правоохоронців.

Як з’ясувалося, 17 квітня парафіяни однієї з церков скупчилися біля храму. Віряни, зокрема, не дотримувалися безпечної дистанції, а частина з них взагалі була без захисних масок.

На чотирьох осіб за відсутність масок поліція склала протоколи. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 34 тис. грн. Також слідчі відкрили кримінальну справу за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням. Санкція статті передбачає покарання – від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що йдеться про храм Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. Уточнюється, що віряни усепереч карантину зібралися біля церкви для винесення плащаниці напередодні Великодня.

#Новини Кримінальне провадження за порушення карантину

На Львівщині у місті Самбір під час карантину священники разом із вірянами влаштували ходу біля церкви. Поліцейські склали протоколи та відкрили кримінальне провадження – повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.Відповідне відео опублікували на Facebook-сторінці Парафії храм "Різдва Пресвятої Богородиці" м. Самбір.На відео видно, як люди під час заборони масових зібрань долучилися до обряду винесення плащаниці із храму. Багато людей на відео не мають масок та не дотримуються соціальної дистанції."На чотирьох учасників заходу складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф 17 до 34 тисяч гривень та на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. Окрім того, слідчі Самбірського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від штрафу до трьох років позбавлення волі", – повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.#НовиниСуспільнеЛьвів

Gepostet von UA: Львів am Freitag, 17. April 2020

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини