«Нарешті приходить обіцяний Зеленським кінець епохи бідності!» – Княжицький

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький заявив, що прогнозоване падіння економіки України виявиться одним із найбільших у світі через дії чинної влади.

Про це Княжицький написав у Facebook, передає Еспресо.

“МВФ стверджує, що Україна постраждає від COVID 19 через економічні збитки ледь не найбільше в світі. Замість запланованого росту у 3,5 відсотка МВФ планує падіння у 7,7 відсотка ВВП. Прогнози росту не виконуються вже давно. У січні вперше з 2016 року ВВП України скоротився на 0,5 відсотка. І це до введення карантину і поширення пандемії! А як було раніше? У 2018 ВВП виріс на 3,3 відсотка, хоча бюджет розраховувався виходячи з росту у 3 відсотка. Наш державний бюджет було розраховано ще урядом Гончарука на ріст у 3,7 % зросту ВВП!!! У новому, зміненому бюджеті заплановане вже падіння на 3,9 відсотка. Але ж прогноз падіння – 7,7 відсотка!” – написав Княжицький.

Народний депутат зазначив, що Україна постраждає навіть сильніше, ніж країни-експортери нафти, які крім втрат через карантин зазнають ще й втрат через падіння ціни на нафту.

“Світове падіння у цьому році складатиме 3 відсотка. США втратять 5,9 відсотка, Росія 5,5 відсотка. Чому ж Росія і США, які окрім карантину втрачають від падіння цін на нафту, постраждають менше української економіки? А що у західних сусідів? Теж падіння, але менше, ніж у нас. Економіка Польщі, за прогнозом МВФ, впаде на 4,6 відсотка. Чому ж Україна при одній з найменших у світі кількості зареєстрованих хвороб матиме одне з найбільших падінь економік? Через нефахову безвідповідальну олігархічну владу. Кінець епохи бідності, так би мовити”, – написав Княжицький.

Нарешті приходить обіцяний Зеленським кінець епохи бідності!!! МВФ стверджує, що Україна постраждає від COVID 19 через…

Gepostet von Mykola Kniazhytsky am Dienstag, 14. April 2020

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини