Україна має унікальний шанс: шведський економіст зробив несподівану заяву про економіку після кopoнавірусу

Україна постраждає від пандемії кopoнавірусу значно менше, ніж інші країни Європи.

Новости Донбасса - Андерс Аслунд заявил, что в Европе действия ...

Про це заявив шведський економіст, старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд, передає “Новое время“.

“Зараз здається, що світова фінансова криза вплине на світ куди сильніше, ніж у 2008-2009 роках. Але, повірте, Україна цьго разу постраждає набагато менше”, – підкреслив він.

За його словами, наслідки пандемії COVID-19 і для економіки, і для людства будуть значними. Однак зараз можна лише припустити їхню природу та спроєктувати найбільш вразливі місця.

“Водночас, хоч би якою стахітливою була ситуація з поширенням коронавірусу, Україна має деякі переваги. По-перше, вірус зачепив її відносно пізно. По-друге, країна вжила розумних заходів захисту”, – підкреслив експерт.

Також, на його думку, структура української економіки більш захищена, на відміну від інших держав: галузі з високою циклічністю, як-от сталеливарна промисловість і машинобудування, зараз не так важливі для українського експорту, як сільське господарство та видобування залізної руди.

“Україна заходить в кризову історію з досить надійної фінансової точки: за невеликого бюджету й нинішнього дефіциту платіжного балансу державний борг залишається в рамках безпечної межі, становлячи трохи нижче як 50% ВВП. Крім того, золотовалютні резерви України сягають $26,6 млрд”, – підкреслив Аслунд.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини